Campagnes

Brabant Celebrates Food is dit jaar ook vertaald naar campagnes direct gericht op de doelgroep van potentiële bezoekers afkomstig uit Nederland, België en Duitsland.

Het doel is het vergroten van de awareness van Brabant als foodbestemming en exposure genereren voor het publieksprogramma. Daarom zoekt VisitBrabant steeds een optimale mix van regionaal, nationaal en internationaal bereik binnen de relevante doelgroepen. De ingekochte mediaruimte is een aanvulling op de free publicity die via pers- en influencerstrategie wordt gerealiseerd.

Internationale campagne Facebook en Instagram


Potentiële bezoekers werden via Facebook en Instagram continue geïnspireerd om voor een foodbeleving naar Brabant te komen. Met afwisselend banners over het brede aanbod in Brabant en specifieke activiteiten werd het programma breed uitgemeten.

De campagne richtte zich primair op mensen buiten Brabant, woonachtig in Nederland, België (Vlaanderen) of Duitsland (Noordrijn-Westfalen). In specifieke gevallen, bijvoorbeeld bij erg lokale campagnes in Brabant werd de Brabander ook meegenomen in de targetting.

Totaal bereik van de verschillende social media campagnes:

14.565.085 impressies

Campagne in Vlaanderen met NBTC Holland Marketing

In Vlaanderen wijdde Gazet van Antwerpen een special van 8 pagina’s aan onze foodregio met als titel Noord-Brabant culinair paradijs (bereik via oplage 783.000) en in de Standaard verscheen een advertorial met een bereik via oplage 318.000.

Bannercampagne

Een bannercampagne op travel en lifestyle platforms gaf de Vlaamse buren nog een extra zetje om naar Brabant te komen. 5053 views.

de Persgroep

De jaarronde campagne met de Persgroep zorgde voor exposure van het programma op de sites van de Volkskrant en Algemeen Dagblad. Inwoners van Brabant werden geïnformeerd via maandelijkse artikelen in de huis-aan huisbladen.


Noord-Brabant is European Region of Gastronomy in 2018

Aantal impressies: 586.172

Aantal clicks: 1.563

Kom nu Brabant proeven

Aantal impressies: 630.477

Aantal clicks: 2.829

Food Design

Aantal impressies: 586.172

Aantal clicks: 1.563

Een hapje eten wordt onbegrensd genieten

Aantal impressies: 630.521

Aantal clicks: 1.830

Totaal impressies:

2.477.717

Totaal clicks:

8.269

Longread op Volkskrant online

Aantal impressies: 501.009
Aantal clicks: 1.452

Advertorial over Brabantse gastronomie en gastvrijheid in de decemberspecial van Algemeen Dagblad

Bereik: 5 miljoen lezers
Datum: 14 december 2018

Op de planning: online campagne op Food& Friends, Delicious en advertorial in Naturally Dutch over Food in Brabant.

Huis-aan-huis

Maandelijkse advertorial (10x) in de huis-aan-huis bladen in heel Brabant.


Bereik via oplage:

88.000
per editie

Campagnemateriaal

VisitBrabant heeft een concept met bijbehorende look & feel uitgewerkt waarmee de claim ‘eten bleef je in Brabant’ is uitgedragen in 2018. Er is voor partners een toolkit ontwikkeld die flexibel ingezet kan worden. Deze bestaat uit een logo in verschillende formats, foodpatronen die als achtergrond of invulling gebruikt kunnen worden, een font, fotografie en digitale banners.

Zuiderlucht

3 spread advertorials in Magazine ZL Podium (cultuur & Lifestyle). Zuiderlucht is een onafhankelijk maandblad, printoplage 20.000, gratis verkrijgbaar op meer dan 600 plekken in Zuid-Nederland en Vlaanderen en bereikt meer dan 45.000 lezers. Digitaal is ZL beschikbaar op zuiderlucht.eu en als e-paper via zuiderlucht.eu/e-paper.

De content is tevens verspreid middels een nieuwsbrief, editorial en social media kanalen van Zuiderlucht.

Brabant is Open

De campagne met het beste van Brabant, Brabant is Open, liep van maart tot en met november 2018. Opgebouwd uit een eerste fase met influencerbezoeken, een lanceringsweekend met VIP-ontvangst en persbezoeken en een uitgebreide reclamecampagne. Met een hoofdrol voor food dit jaar, leverde Brabant is Open alleen al tijdens de lancering BrabantNacht een bereik van 10.000.000 views en meer dan 1000 posts.