Regio West-Brabant

Regio West-Brabant heeft dit jaar de show gestolen met een verleidelijk programma rond de vermaarde drie A’s.

De regio:

Bergen op Zoom e.o.

Breda

Culinaire route West-Brabant

Met Proefmei in het kwadraat, een overzeese samenwerking met Galway en het beste van het westen tijdens Brabant is Open, heeft de regio menig bezoeker gastvrij ontvangen. Passend ook in de regio waar in december de maand van de Brabantse gastvrijheid werd gevierd, met Breda als middelpunt. Samen met Routebureau Brabant en en Dutch Cuisine zijn bovendien de mooiste verhalen samengebracht in de route Zilt, Zoet en Zalig West-Brabant, ook na 2018 nog te rijden, fietsen en wandelen.

Een greep uit het programma

  • Proefmei (Bergen op Zoom)
  • We are Seafood (Bergen op Zoom)
  • Brabant Stoet (Bergen op Zoom)
  • Visbakwedstrijden (Woudrichem)
  • Bourgondisch Breda (Breda)
  • Restaurant op 't land (Wouw) & Pop-up restaurant "Hoe proeft Brabantse gastvrijheid" (Breda)

Bergen op Zoom e.o.

Deze markiezenstad met het oudste hotel van Nederland was het stralende middelpunt van twee grootse evenementen dit jaar waar agrifood en gastronomie elkaar ontmoetten: ProefMei en We Are Seafood. Met de unieke Brabantse Wal producten, de smaken van Van Gogh ijn Zundert en Etten-Leur en Dutch Cuisine culinaire route, was het voor bezoekers dit jaar genieten à la carte. Dat belooft wat voor de toekomst.

Artikel Gazet Bergen op Zoom

Gastvrij gastronomisch genieten
in Brabant!

Blog

Liefde voor Reizen

Brabant Celebrates Food

Aspergelijst

Brabant Celebrates Food

8x genieten van Brabantse streekproducten

Blog

Nach Holland

Blog

Culinessa

Breda

Al eerder uitverkozen tot meest gastvrije stad, deed het centrum van Breda ook dit jaar die titel eer aan. Pers en influencers waren geboeid door de smakelijke mix van gastronomie, geschiedenis en gastvrijheid. Een uniek verhaal verbeeld door Stedelijk Museum Breda, Blind Walls Gallery, Food & Boots en pop-up Restaurant ‘Hoe proeft Brabantse gastvrijheid.

Instagram

De Jongens van
Zand en klei

Facebook

Weekendje weg

Internationale persreis

Labor der Zukunft

Belevingsdiner

Hoe proeft Brabantse gastvrijheid

Online magazine

Bourgondisch Breda

Zilt, Zoet, Zalig
West-Brabant

Deze culinaire route neemt bezoekers mee op ontdekkingstocht door de regio. Met tien bijzondere verhalen over de West-Brabantse eetcultuur en wandel- en fietsroutes langs smakelijke locaties. De route is ontwikkeld in samenwerking met Regio West-Brabant, Routebureau Brabant en Dutch Cuisine en zal ook via Holland.com internationaal gepromoot worden.

image