Brabant Celebrates Food: online platforms

VisitBrabant zet verschillende online platforms in om het publieksprogramma van Noord-Brabant, European Region of Gastronomy 2018 een eigen podium te bieden.

Alle campagne-uitingen verwijzen naar deze platforms, zodat bezoekers geïnspireerd en geïnformeerd worden over het programma en Brabantse aanbod en zo hun bezoek kunnen plannen.

brabantcelebratesfood.com


Nieuwe meertalige website Brabantcelebratesfood.com met ruim 300 activiteiten op de kalender. Tot en met oktober bezochten ongeveer 40.000 unieke bezoekers de website en zij bekeken 109.056 pagina’s.

visitbrabant.com


Op visitbrabant.com komt het vrijetijdsaanbod van Brabant bij elkaar en vinden toeristen inspiratie en informatie voor het plannen van hun bezoek. Op de meertalige webpagina over gastronomie werden dit jaar de highlights uit het publieksprogramma gecombineerd met passend leisure-aanbod als restaurants, accommodaties en cultureel aanbod.  En waardevolle tips van de Brabantse locals die hun favoriete eetstekjes met het publiek deelden

Social media

VisitBrabant heeft optimaal gebruikgemaakt van de mogelijkheden die social mediakanalen bieden om verhalen en ervaringen te delen. Daarbij zijn nieuwe accounts opgezet op Facebook, Instagram en Twitter om als bron te dienen voor content die door derden gedeeld kan worden, voor de online campagne en om partners te kunnen volgen.

De internationale, online campagne via Facebook en Instagram volgde twee lijnen: een always-on campagne gericht op de generieke promotie van Noord-Brabant als de meest gastronomische regio van Nederland. En een campagne gericht op verkrijgen van kwalitatief websiteverkeer en het promoten van de publieksactiviteiten. Daarbij werd steeds aanbod uit verschillende regio’s gecombineerd in de vorm van toplijstjes. Succesvolle voorbeelden zijn de asperge- en de biercampagne. In totaal werd er zo’n 100.000 op de advertenties geklikt voor meer informatie. Daarbij valt op dat de advertenties vooral bij vrouwen en op de Nederlandse en Duitse markt bovengemiddeld succesvol waren.

Via de kanalen van VisitBrabant 36.000 bereikt en 400 posts geplaatst.

Online magazines

Meertalig digitaal magazine van VisitBrabant met 2 speciale edities gewijd aan Brabant Celebrates Food, winacties en foodartikelen in andere edities. Totaal bereik onder ruim 15.000 abonnees.