Evenementen en ontvangsten

Gedurende het hele jaar werden verschillende partijen en stakeholders geïnformeerd en betrokken bij de ontwikkeling van Brabant Celebrates Food.

Startevent

Op 1 maart ging het foodjaar grandioos van start met een ontvangst en programma in CHV Noordkade voor alle betrokken partijen, gevolgd door Soenil Loves Vincent, een sterrendiner voor genodigden in pop-up restaurant GAST te ’s-Hertogenbosch. Met meer dan 200 stakeholders en vertegenwoordigers van de internationale media was het een geslaagde kick-off.

Leisure ondernemersevent

Brabantse leisure-ondernemers werden geïnformeerd over de campagne tijdens twee ondernemersevents in Breda en Heeze. En ook in de regio’s kwamen ondernemers uit de agrifood- en vrijetijdssector bijeen om te horen welke kansen 2018 te bieden had. Zoals bij Sundaymorning@EKWC in Oisterwijk of Natuurlijk Tomaat in Dongen.

Internationale reissector

De internationale reissector werd geïnformeerd over foodbeleving tijdens beurzen als RDA voor busreizen in Duitsland en via mailings. Tour operators kwamen naar Brabant om kennis te maken met bijzondere foodlocaties en ons gastronomische aanbod. Ze leerden een nieuwe kwaliteit van Brabant kennen en waren aangenaam verrast.

Door een echte kwalitatieve foodbelevenis aan te bieden tijdens de site inspecties hebben we heel duidelijk ervaren dat de reisprofessionals/ touroperators een extra reden hebben om de bestemming Brabant op te nemen in hun aanbod! Een veel gehoorde reactie; “Wauw, culinair Brabant heeft me enorm verrast! Dat heerlijke eten is alleen al een reden om terug te komen.”

“Mijn beeld was niet zo positief over Nederland en eten… maar Brabant is duidelijk België voorbijgestreefd op culinair gebied.”


Een quote van een Belgische touroperator

Meetingplanners

Ook werden de eerste stappen gezet in de positionering van ons foodaanbod bij de grotere meeting planners. Zij kregen in oktober een boeiende foodbeleving voorgeschoteld in Eindhoven en ’s-Hertogenbosch.

Brabant is Open
VIP bijeenkomst

De campagne van Brabant is Open ging van start tijdens een lanceringsweekend met VIP ontvangst. Tijdens de VIP bijeenkomst werden de genomineerden van de Gastvrijheid awards bekend gemaakt.

Grande finale event

Op 3 december vond in Breda de grande finale plaats van 'Brabant European Region of Gastronomy 2018'. Tijdens het evenement maakte gedeputeerde Anne-Marie Spierings bekend dat Brabant verder gaat met het ontwikkelen en promoten van gastronomie en toekomstbestendige foodinnovaties in de vorm van Food Awards Brabant. Tevens werd de winnaar van de eerste Brabantse Gastvrijheid Award bekend gemaakt. Auberge du Bonheur in Tilburg mag zichzelf de meest gastvrije locatie van Brabant noemen. Het evenement werd bijgewoond door zo’n 150 vertegenwoordigers van de agrifood- en leisuresector, lokale overheden en programmapartners.