Jouw voedselbeleving in de spotlight
Lees hier de ervaringen van diverse ondernemers die mee hebben gedaan aan het trainingsprogramma van VisitBrabant i.s.m. met ZLTO: ‘Jouw voedselbeleving in de spotlight’. Hun deelname aan de training heeft hen geleerd hoe zij hun verhaal kunnen vertellen tijdens de klantreis om zo meer bezoekers naar hun bedrijf te trekken. Eén van de manieren om dit te doen is door hun verhaal te vertellen volgens de storytelling techniek. Laat je inspireren door deze ondernemers!
Drie ondernemers werkten na de training hun verhaal verder uit met hulp van Moniek Hover en Frank Ouwens (BUAS) en werden foto’s gemaakt ter ondersteuning van het verhaal. Deze verhalen en foto’s zetten de ondernemers in op hun communicatiekanalen om zo een persoonlijke band met de bezoeker te creëren, een authentieke beleving over te dragen en om zo meer bezoekers naar hun locatie te trekken. Lees hieronder hun verhalen.
Drie verhalen uitgelicht
Worstenbrood met een streepje voor
‘Voor mij liep worstenbrood sowieso als een rode draad door mijn leven’ zegt Joost. ‘Op onze boerderij was in mijn kinderjaren altijd veel werk. Ik weet nog goed dat samen eten niet altijd lukte, maar op zondag was samen ontbijten vaste prik’. En daarbij aten we ook altijd worstenbrood. Het liefste warm! Maar ook als we een dagje weg gingen, met carnaval of tijdens kerst, altijd dat heerlijke worstenbrood!” En op een dag, nu 10 jaar geleden, begon het bij Joost te borrelen. De aanleiding waren de mensen die dagelijks op de boerderij kwamen voor een stukje bijzonder rundvlees van de eigen koeien. Hoe gaaf zou het dan zijn om ook eigen worstenbrood te verkopen? Met eerlijk rundvlees in plaats van varkensvlees? Want dat was wel een probleem: Traditioneel worstenbrood wordt van varkensvlees gemaakt. Toch gingen Joost en Annelie aan de slag om worstenbrood te maken van rundvlees.
Een broeikas vol ideeën
Gek op groenten, fruit en al het heerlijks wat Moeder Natuur ons geeft. Die liefde voor alles wat groeit en bloeit kreeg in 2012 echt vorm met hun eigen landbouwbedrijf: Tuin de Es. Maar hun verhaal begint al veel eerder... … “En toen bedacht ik: dit wil ik zelf ook gaan doen! Ook Daniëlla was liever buiten in de natuur bezig dan op een kantoor en zo ontstond de droom om samen ons eigen landbouwbedrijf te realiseren’ zegt Bart. ‘Maar dan anders, met mooie puur natuurlijke producten, oog voor het landschap en de omgeving en bijdragend aan een biodiverse natuur’. ‘En dat allemaal voor en door mensen. Want we realiseerden ook hoe positief de natuur was voor mensen met psychische klachten: buiten, groen, veel licht, vitamine D.’ Vult Daniëlla aan. En dus begon een bijzondere zoektocht naar een landbouwbedrijf dat zich perfect leende voor hun droom. Tuin de Es kwam op hun pad en het was liefde op het eerste gezicht.
Boeren & kastelen
Hans en Miriam laten trots hun nieuwe plannen en visitekaartjes zien. Met een slogan waarbij het allemaal samen komt. ‘Dat heeft mijn zus samen met mijn zwager bedacht’, zegt Miriam, en op het scherm prijkt: HEERLIJK LEVEN. Het maakt het verhaal compleet ‘Eigenlijk gaat het bij ons om een heerlijk leven. Dit is van oudsher een heerlijkheid, het is heerlijk leven hier met zoveel rust en ruimte, onze koeien hebben een heerlijk leven en ze geven heerlijk vlees’.
Deze collega’s zijn klaar om jou te ontvangen
Deel ook jouw authentieke verhaal op verschillende momenten in de klantreis en verleid gasten om jouw bedrijf te komen bezoeken. Van degenen die als eerste de training van VisitBrabant en ZLTO volgden, zijn een tiental collega-ondernemers uitgelicht. Zij staan klaar om je gastvrij te ontvangen. Laat je inspireren door hun verhalen en hoe zij deze verhalen delen met hun publiek.
De Brabantse Foodalliantie
Een aantal Brabantse organisaties bundelen hun krachten in een Food Alliantie. De kartrekkers zijn provincie Noord-Brabant, VisitBrabant, ZLTO, BOM, AgriFood Capital, Midpoint Brabant en Koning Willem I College. Samen willen zij Noord-Brabant als duurzame, innovatieve en gastvrije foodregio verder op de kaart zetten en de impact van duurzame foodinitiatieven van ondernemer en onderwijs, overheden en maatschappelijke organisaties vergroten.
Alle partners die meedoen zijn sterk betrokken bij foodinnovatie, ieder vanuit eigen perspectief en expertise. Zij gaan met elkaar aan de slag met een meerjarig samenwerkingsprogramma. Wordt vervolgd!