Wateravonturen binnen en buiten


Alle waterratten, matrozen en kapiteins in spé verzamelen! We gaan op wateravontuur. In Brabant? Jazeker, ook in Brabant zijn er tal van mooie plekken waar je op en aan het water kunt genieten. Lekker zwemmen of op het strand afkoelen na je frisse duik. Zodra de temperaturen stijgen, is het maar wat lekker om in het water verkoeling te zoeken.

Waterspeelpark Splesj

Nergens in Nederland vind je zoveel openlucht-glijbanen als in waterspeelpark Splesj, onderdeel van Molecaten Park Bosbad Hoeven. Het 900 m2 grote spray-park is het allergrootste van Europa. Kijk wie het snelste is op de Fast4Fun, of schiet al zittend in een tweepersoons band door de Super Crater. In het spray-park vind je waterfonteinen, spuitkanonnen en de Mega Soaker, die ruim 300 liter water in één keer over je heen kiepert.

Speelland Beekse Bergen

In het Victoriameer van Speelland Beekse Bergen is het heerlijk zwemmen. Ook de kleinsten kunnen lekker in het water spelen door de vele ondiepe stukken in het water. Op het strand bevinden zich allerlei speeltoestellen waar alle kinderen zich kunnen vermaken. Je kunt op het meer ook waterfietsen en zelfs in de botsboten!

IJzeren Man Vught

Het langste strand van Brabant vind je bij de IJzeren Man in Vught. Een prachtige recreatieplas, gelegen in een bosrijke omgeving.

Ben je het zwemmen even beu, dan vermaken de kinderen zich in de speeltuin of het grootste klimbos van de Benelux!

BillyBird Park Hemelrijk

Een ruim en schoon strand met kristalhelder zwemwater, waar kinderen en ouders heerlijk kunnen zwemmen, relaxen en spelen. En dan ligt er in het water ook nog eens een AquaFunPark, het grootste van Nederland! Kinderen genieten trouwens het hele jaar door in BillyBird Park Hemelrijk; in de themagebieden Ruig en de Oervallei, in de achtbaan, op klimberg ‘Hemelaya’ of buitenspeeltuin Kinderland.

Dagje TerSpegelt in Eersel

Zin om een lekker dagje te zwemmen, spelen en kliederen? Recreatiepark TerSpegelt is ook geopend voor dagbezoek. In het overdekte water- en zandspeelparadijs Sterrenstrand kun je kliederen met water en zand en buiten kun je heerlijk zwemmen in de zwemplas. En heb je even genoeg van het water, show dan je beste tricks op de PumpTrack.

Zelf in het water liggen is natuurlijk heerlijk, maar op het water zijn is ook fantastisch. Al varend kom je op plekken waar je anders niet kunt komen en ontdek je de omgeving letterlijk van een hele andere kant.

Nationaal Park de Biesbosch

Een bezoek aan de Biesbosch is niet compleet zonder een rondvaart. Vanaf het Biesbosch MuseumEiland starten verschillende rondvaarten. Op een fluisterboot vaar je door de smalle kreekjes en sloten. Wie weet spot je wel een bever of een zeearend! Natuurlijk kun je ook met een kano het natuurgebied in of kies jij voor een sup?

Singels van Breda

Breda is echt een stad in het groen en dat ervaar je misschien wel het meest vanaf het water. Maak een tocht over de singels van Breda en spot allerlei bezienswaardigheden, zoals het Spanjaardsgat, het Kasteel van Breda, de Koepel (voormalige gevangenis) en het Chassé Park. Wil je vooral zelf actief zijn, huur dan een sup en verken behalve de singels ook het Markdal. BAAI is een heerlijke plek aan het water waar je zowel voor als na je boottocht kan genieten van een lekker drankje.

Vestingstad Heusden

Met haar pittoreske straatjes, eeuwenoude panden, unieke winkeltjes, toprestaurants en havens is de sfeervolle vestingstad Heusden een geweldige bestemming voor liefhebbers van cultuur, historie, goed eten en drinken én watersport. Waan je vier eeuwen terug in de tijd gedurende een boottocht met Rondvaart Wiljo en beleef vestingstadje Heusden vanaf het water, waar je op onvergetelijke wijze geniet van de prachtig gerestaureerde woningen, molens en kanonnen.

Binnendieze ’s-Hertogenbosch

Gezellige straatjes, een historisch centrum met de machtige Sint-Jans Kathedraal. Het Museumkwartier, de local treat ‘Bossche Bollen’ en natuurlijk de Binnendieze; dát is ’s-Hertogenbosch! De Binnendieze is de verzamelnaam voor het eeuwenoude stelstel van alle waterlopen binnen de stadsmuren. Je vaart deels onder de huizen door! Vanuit Den Bosch vertrekken meer dagtochten. Zo vaar je met de boten van rederij Wolthuis onder meer naar vestingstad Heusden.

Kraaijenbergse Plassen

Een watersportgebied van ongeveer 400 hectare bij Cuijk, Linden en Beers. De plassen zijn ontstaan als gevolg van zand- en grindwinning en rondom ligt een prachtig natuurgebied. Er is een groot strand, met roei- en surffaciliteiten, maar je kunt hier ook zeilen of met een kano leuke tochten maken langs de natuur rond de Kraaijenbergse Plassen.

Kanovaren over De Dommel

De rivier De Dommel stroomt vanaf het Belgische Peer al kronkelend door natuurgebied De Malpie, via Valkenswaard, naar Eindhoven richting ’s-Hertogenbosch. Het is prachtig wandelen en fietsen in dit Kempische landschap, maar hoe bijzonder is het om al die natuurpracht vanaf het water te beleven. Daar waar je met de fiets of te voet niet kunt komen.