Parkavonturen


Al jarenlang staan Efteling en Beekse Bergen in de top 10 van de Verkiezing Leukste uitje van Nederland van de ANWB. En wij weten wel waarom. Gegarandeerd plezier en quality time voor het hele gezin. En van dat soort plekken hebben we er nog veel meer in Brabant. Ga je mee op avontuur?

Efteling in Kaatsheuvel

Of je nu op zoek bent naar spannende achtbanen, betoverende attracties of spectaculaire parkshows; jong en oud kunnen hun hart ophalen in de Efteling, Wereld vol Wonderen. Ontdek Nederlands grootste attractiepark, uniek met oog voor detail en midden in de natuur. Beleef de mooiste verhalen in het sprookjesbos en de wildste avonturen in de coole achtbanen. Vanaf deze zomer kun je spelen in Nest; een speelbos van circa 1200 m2, waarin op een speelse manier elementen van de achtbanen terug te vinden zijn. Is één dagje niet genoeg, blijf dan slapen in het Efteling Hotel, Vakantiepark Efteling Loonsche Land of Vakantiepark Efteling Bosrijk.

Beekse Bergen in Hilvarenbeek

Ontdek de prachtige natuur van Safaripark Beekse Bergen. Samen er écht even tussenuit. Ga op safari en kom oog in oog te staan met wilde dieren. Een leerzame en unieke reis in het grootste wildlife safaripark van de Benelux - met haar uitgestrekte savannes en bosgebieden. En is één dagje Beekse Bergen niet genoeg? Blijf dan lekker slapen op het Vakantiepark of slaap tussen de wilde dieren in het Safari Resort. Zo mis je niets van de indrukwekkende natuur en de wilde dieren en kunnen de kids ook nog genieten van Speelland Beekse Bergen, inclusief zwemmeer!

BillyBird Park Hemelrijk in Volkel

Ooit als strandbad begonnen, is BillyBird Park Hemelrijk nu uitgegroeid tot een recreatiepark voor jong en oud. Kinderen genieten hier het hele jaar door van de themagebieden Ruig en de Oervallei. Daarnaast kunnen ze volop genieten in de achtbaan, op klimberg ‘Hemelaya’, van een erg groot en schoon recreatiemeer, een voetbalveld, een speciaal afgezet kinderbad, buitenspeeltuin ‘Kinderland’, een kinderkermis, een verkeersspeeltuin, een poppentheater én een oeverzwaluwwand. Nieuw deze zomer is de pop-up familiecamping Hemels.

Dierenrijk in Nuenen

Hé jij, kom eens dichterbij. Vlakbij Eindhoven, tussen de velden ligt een hele bijzondere dierentuin. Een gezellige plek waar mens en dier samen plezier maken. Van grote neushoorns tot kleine pinguïns. Van trotse tijgers tot vrolijke kriebelvisjes. Ze doen allemaal mee in Dierenrijk. Waar wacht je op? Slinger je weg door onze speeltuin, sta oog in oog met je nieuwe favoriete dier en ontdek de dierenwereld van dichtbij.

ZooParc Overloon

Als een echte ontdekkingsreiziger verken je in ZooParc Overloon de 7 verschillende expeditie gebieden waar cheetahs, miereneters, tamanduas, brazzameerkatten en nog veel meer bijzondere diersoorten leven. Waaronder ook het nieuwe en avontuurlijke Zuid-Amerika expeditiegebied Madidi. Zin om te klimmen en klauteren? Wijk dan af van de hoofdroute en neem de avonturenpaadjes. Maar pas op, want de leeuwen liggen op de loer...

Zoo Veldhoven

Met een grote vogelcollectie, waaronder een zeer bonte verzameling papegaaien, is Zoo Veldhoven een unieke dierentuin, mooi gelegen in de bossen in de buurt van Eindhoven. Door de vele speelmogelijkheden ideaal voor gezinnen met kinderen, want hoe gaaf is het overdekt te kunnen spelen tussen de losvliegende vogels? Maar je ziet hier ook zebra’s, ringstaartmaki’s, alpaca’s, flamingo’s en pelikanen.

De Oliemeulen in Tilburg

Kom naar Tilburg voor een onvergetelijke dag in misschien wel het vreemdste dierenpark van Nederland. Wat ooit begon als een reptielenhuis, is uitgegroeid tot een waar dierenpark. Hier sta je oog in oog met meer dan 150 verschillende diersoorten, zoals loslopende stinkdiertjes en vliegende hondjes. Een bezoek aan dit gezellige Brabantse dierenpark laat je de dierenwereld niet gewoon zien, maar vooral beleven!