Hier moet je zijn als je eigenzinnige steden wil ontdekken

Hier moet je zijn als je eigenzinnige steden wil ontdekken Een beetje rebels, spannend en vooral anders dan anders. Dat zijn de Brabantse steden. Eindhoven en Helmond in het Zuiden van de provincie, tonen ieder een eigenzinnig stukje stadsleven. Ideaal voor een dagje uit of weekendje weg, lekker met z’n tweeën of juist met het hele gezin. Kom cultuur snuiven, bourgondisch tafelen en wandelen en fietsen. Wakker worden doe je in alle comfort, met de stad aan je voeten.

#hiermoetjezijninbrabant als je eten wil beleven

De afgelopen jaren heeft Eindhoven zich definitief bewezen als populaire city-trip-bestemming. De stad mag steeds meer (internationale) bezoekers ontvangen die zich verwonderen aan alles wat je kunt zien en doen in de stad. Je kunt je onder andere laten inspireren door al het moois op het gebied van design, prachtige stadswandelingen maken en de bijzondere Philips-geschiedenis beleven. En ga je als afsluiter nog uiteten? Dinner in Motion doet de stad eer aan en maakt jouw dagje Eindhoven compleet.

“Het meest bijzondere restaurant van Nederland” staat geschreven op de website van Dinner in Motion. Dat zou zo maar eens waar kunnen zijn, want waar in ons land kun je 360 graden genieten? Waar kom je ogen tekort terwijl je culinair wordt verwend? Maar vooral; waar ervaar je tijdens zes verschillende gangen ook zes totaal andere belevingen? Fleur Paijens is mede-eigenaresse van dit unieke restaurant waar alle zintuigen worden geprikkeld. Volgens haar komen de gasten bij Dinner in Motion voor een compleet avondje uit, voor meer dan alleen het eten. ‘Er zijn enorm veel goede eetgelegenheden in Eindhoven. Je kunt kiezen uit diverse keukens en in elke prijsklasse is wel aanbod. Maar als je echt een keer geprikkeld wil worden en een compleet avondje uit ziet zitten, dan is ons restaurant een aanrader.’ Bij Dinner in Motion ga je in een digitaal decor op culinaire reis. Per gang worden verschillende scenes getoond. Op de muren en op de lange eettafel verschijnen beelden en kleuren die je in vervoering brengen. Er is gezorgd voor een perfecte balans tussen oog voor wat er om je heen gebeurt en oog voor je gezelschap. ‘We nemen mensen mee in uiteenlopende scenes. Zo ben je onder meer in de ruimte, in de onderwaterwereld of we brengen je terug naar de roaring twentys door projectie van de extravagante gatsby-stijl.

In het restaurant staat één lange tafel. Of je nou met een groep komt of met een partner, de tafelindeling is dusdanig dat je altijd bij elkaar zit. Zo kun je samen de beleving ervaren. Je komt ogen tekort en dat combineren we met hoogwaardige gerechten.’ Omdat de getoonde scenes aansluiten bij hetgeen je eet, staat het menu grotendeels vast. Op de website kun je het menu vinden en kun je wensen doorgeven als je – bijvoorbeeld – vegetarisch eet of een allergie hebt.

‘Een bijkomend voordeel van deze manier van uiteten gaan, is dat je verspilling tegengaat. We kunnen ingrediënten passend inkopen en dat doen we uit duurzaamheidsoogpunt vooral bij lokale partijen.’

Dinner in Motion past perfect in Eindhoven. De stad heeft immers als bijnaam ‘Lichtstad’ en is voorloper op alles wat te maken heeft met design en high tech. Je vindt deze totaalbeleving in hartje Eindhoven, op 2 minuten loopafstand van het station en met meerdere parkeergarages om de hoek.

Fleur Paijens

Dinner in Motion

Philips Museum, Eindhoven


“Ontdek hoe Philips zichzelf telkens opnieuw uitvindt en met innovatieve technologie een belangrijke rol speelt bij maatschappelijke veranderingen.”

Het Philips Museum, gelegen op de plek waar Gerard Philips in 1891 zijn eerste gloeilampen produceerde, neemt je mee in het verhaal van het bedrijf. Het museum is geschikt om te bezoeken met het hele gezin.

Hier moet je zijn als je graag wakker wordt met de stad aan je voeten

NH Collection Eindhoven Centre

In de iconische Groene Toren in hartje centrum is dit vijfsterrenhotel gevestigd. Niet te missen is VANE Restaurant en Skybar, gelegen op de bovenste verdiepingen. Vanaf het dakterras heb je een fantastisch uitzicht over de lichtstad.

Van der Valk Hotel Eindhoven

Aan de rand van Design Capital Eindhoven is Van der Valk Hotel een ideale uitvalsbasis om de stad én de omgeving te verkennen. Huur een fiets bij het hotel om er op uit te gaan of geniet bij OZZO Food & Drinks, de trendy hotelbar met heerlijke sushi en cocktails.

Eindhoven Pullman Cocagne

Stijlvol en eigentijds, dat is hotel Pullman Cocagne. In het restaurant en de bar worden reizigers verleid met smaken uit de hele wereld en in de Pullman Fit and Spa Lounge ervaar je heerlijke zen-momenten.

Als je de stad op een andere manier wil beleven

Oriental Green House, Eindhoven


“Drie restaurants onder één dak! Ervaar de wervelende Japanse kookshows in het Teppanyaki-restaurant, geniet onbeperkt in het Pacific Ocean Buffet-restaurant of laat je in het à la carte-restaurant verwennen met Chinese en Japanse specialiteiten.”

City Tours, Eindhoven

“Ontdek via onze tours waar je de leukste bezienswaardigheden en authentieke hotspots in Eindhoven kunt vinden.”

Ikigai, Eindhoven

“Deze hotspot in de Japanse gastronomie is te vinden op de meest bijzondere locatie van Eindhoven, het Philips Stadion! Met fantastisch uitzicht op het veld wordt vanaf de vierde verdieping een eigen karakter gegeven aan de traditionele Japanse keuken.”