Hier moet je zijn als je van bourgondisch Brabant houdt

Hier moet je zijn als je van bourgondisch Brabant houdt Goed eten, dat doe je in Brabant. Als echte levensgenieters weten de Brabanders als geen ander dat eten en drinken draait om beleving. In alle hoeken van de provincie werken chef-koks dan ook met veel liefde aan bijzondere smaak- én sfeerbelevingen. Het liefst met producten uit de streek; eerlijk, puur en smaakvol. De Brabantse smaakmakers nodigen je uit om te komen proeven van het beste uit hun streek.

#hiermoetjezijninbrabant als je van zelfgemaakt houdt

Een hartig borrelhapje, een lekkere lunch of diner with a view; bij restaurant de Watermolen van Opwetten in Nuenen kan het allemaal. De plek is vooral bekend om de speciale band die er is met Vincent van Gogh. En er is nog een ander hoogtepunt volgens directeur Drieske Brox: ‘Onze zelfgemaakte garnalenkroketten zijn de lekkerste ter wereld!’

De garnalenkroketten zijn niet de enige reden om naar het Nuenense restaurant te rijden. De menukaart is divers en seizoensgebonden, en er wordt met liefde gekookt. Dat wordt onder meer gedaan vanaf de beroemde Big Green Egg barbecue. Vleesliefhebbers zullen het verschil met het braden of grillen van vlees in de pan wel degelijk proeven. Dat geldt ook voor de zalm die ‘de witte brigade’ in de keuken zélf rookt. Drieske: ‘De zalm ziet er heel anders uit dan je gewend bent. En het smaakt ook anders. Eigenlijk moet je eens komen proeven.’ De Opwettense Watermolen in Nuenen is voor liefhebbers van Vincent van Gogh een echte aanrader. Van de plek waar nu het restaurant is gevestigd, schilderde Van Gogh in 1884 het gelijknamige schilderij en dat blijft niet onopgemerkt.

‘Wij mogen bezoekers uit alle hoeken van de wereld ontvangen. Je kunt binnen in het restaurant als ware ín een schilderij van Vincent van Gogh staan. In onze hal hebben we uiteraard een replica van dit werk hangen.’

De Opwettense Watermolen is opgenomen in de fiets- en wandelroute Op pad met Vincent. Een unieke ervaring die je kunt afsluiten - of starten - met Brabantse gastvrijheid in de brasserie waar Drieske en haar team heerlijke gerechten serveren. Grappig detail en een weetje voordat je ernaartoe gaat; het restaurant staat als het ware op een eilandje. ‘Dat weten veel mensen niet en je hebt het ook niet direct door als je hier aankomt. Maar als je hier komt dan parkeer je de fiets of auto en loop je over een bruggetje naar het restaurant. Aan de andere kant vind je de sluis om het water te regelen voor de watermolen. Aan die kant is ook weer een bruggetje en verlaat je het eilandje.’ Deze bijzondere plek is dus om meerdere redenen echt een bezoekje waard. Lekker eten vanaf een historische plek in een schilderachtige omgeving en dan ook nog eens bijzonder gesitueerd. Geniet hier van al het lekkers, wat te denken van - we noemen maar wat - zelfgemaakte garnalenkroketten...

Drieske Brox

Watermolen van Opwetten

Hier moet je zijn als je de streek wil proeven

Streekrestaurant De Hofkaemer, Bergeijk

Onze menukaart bestaat voor ruim 80% uit streekproducten, waarvan je in een gemoedelijke sfeer kunt genieten. Laat je culinair verwennen met het streekproeverijtje!

Bij Albrecht, Eindhoven

Ben jij gek op een culinaire, lokale en duurzame smaakbeleving? Dan is de plant-based foodexperience de ervaring die daar bij past. Durf jij het te ontdekken?

Hotel 46 & Restaurant Craft, Wintelre

In ons restaurant met terras in de mooie omgeving van Wintelre en de Sint-Willibrorduskerk geniet je van een diversiteit aan hapjes en seizoensgerechten, gemaakt van producten uit de Brabantse Kempen.

Hier moet je zijn in Brabant

image

Het Dinghuis

Deurne

De Chocolage

Bladel

image

Restaurant Nobel

Leende

image

Hier moet je zijn als je wel een lekker biertje lust

Liberty Foodbar, Bladel

Dé plek voor de perfecte avond of middag uit. Op ons mooie terras serveren we een grote selectie craft beers, waaronder onze eigen Liberty Beers lijn. Ook voor cocktails en lekker eten ben je hier aan het juiste adres.

Bavaria Brouwerijcafé, Lieshout

Begeef je in de ware brouwwereld in ons café waar meer dan 100 verschillende bieren worden geschonken. Kom langs voor een Bavaria Brouwerijtour met proeverij, de High Beer of een bierproefwedstrijd.

Herberg In Het Wilde Zwijn, Bergeijk


“Alsof je binnenkomt bij oma! Kom midden in de bossen ouderwets genieten van heerlijke gerechten uit groot-moeders tijd. Neem plaats rondom de open haard of op het terras, omringd door de natuur.”

Routes langs de eetcultuur van de Brabantse Kempen

Ontdek de ruige open vlakte van de Kempen, waar lange tijd schaapsherders en keuterboeren de toon zetten. Ontdek de creativiteit die de armoede voortbracht en de spannende verhalen die levend zijn gehouden door de Kempenaars. De Kempen biedt prachtige vergezichten, bijzondere watergebieden met unieke watervogels, mastbossen, uitgestrekte heidevelden en stuifduinen. Het landschap, de historische dorpskernen en de landgoederen kunnen te voet, per fiets of paard uitstekend worden verkend. Maak kennis met streekproducten en hun herkomst via ontmoetingen met gastvrije Kempenaren.

#hiermoetjezijninbrabant

Bar Bistro Calypso

Eindhoven

image

Restaurant EDEN

Valkenswaard

image