Hier moet je zijn voor qualitytime met je gezin

Samen beleef je Brabant op haar best. Door eropuit te gaan, te spelen, ontdekken en beleven. In de steden en natuurgebieden staan ondernemers klaar om voor jong en oud een onvergetelijk uitstapje te verzorgen. Peddelen door kreken, klimmen in het bos, steppen door de natuur of puzzelen in monumentale gebouwen: de mooiste herinneringen maak je samen.

#hiermoetjezijninbrabant als je van binnen en buiten wil proeven

Het cliché “Je hebt pas vakantie als je kinderen het fijn hebben” kan hier op een tegeltje. Want TerSpegelt is een paradijs voor kinderen die houden van stoere actie en vermaak. Een fijne plek voor kinderen die graag kliederen met zand en water, of die graag vriendjes willen maken. En het is perfect voor tieners die gewoon willen hangen zonder gezeur van wie dan ook (de camping heeft een hangout, need we say more?). Dit allemaal maakt het een genot voor vakantievierende ouders die back to basic leuk en aardig vinden, maar enige luxe ook wel kunnen waarderen.

Met 68 hectare aan recreatie en verblijf, gelegen in een van Brabants mooiste natuurgebieden zit er zeker wat voor je bij! Dorien Verschuijten, manager marketing en communicatie bij TerSpegelt, spreekt met recht vol enthousiasme over de locatie.

‘Het recreatiepark ligt op een unieke plek, tegenover de beroemde Brabantse Natuurpoort die je als vertrekpunt kunt nemen voor een prachtige wandeling of fietstocht in de Kempen. De bosrijke omgeving waarin TerSpegelt ligt zie je terug op het recreatiepark. Er is veel groen op de camping en sommige accommodaties hebben wel heel concreet te maken met de natuur. Zo zijn er de waterlodges, bosvilla’s en outbacklodges.’

Wil je Bourgondisch Brabant in alle opzichten ontdekken?

Bij de Brabantse Natuurpoort en het daarbij gelegen restaurant de Keizer – onderdeel van TerSpegelt - combineer je de schitterende Brabantse natuur met heerlijk eten en drinken. Juist doordat hier zo ontzettend veel mogelijkheden zijn, zien Dorien en haar collega’s het gehele jaar door een brede groep bezoekers die voor of na hun activiteit hier neerstrijken. En onder die bezoekers horen ook de allerkleinsten waar goed aan gedacht is.

Zo is er voor kinderen een heus kabouterpad! Een wandeling met opdrachten waarbij de kinderen geschminkt en mét puntmuts de bossen verkennen. Geniet daarna bij de Keizer van de menukaart, waar er voor de kleine kabouters de kinderkaart is. De gerechten – streekproducten met ene internationaal tintje - worden deels bereid in de unieke en op houtskool gestookte Josper grilloven, en dat proef je. Dorien nodigt iedereen van harte uit voor een plekje in of buiten het restaurant. ‘Kom je lunchen, borrelen of dineren bij de Keizer dan kun je bij mooi weer van het najaarszonnetje genieten, zowel binnen als buiten. We hebben ons zonnige terras en dan is er nog de mogelijkheid om op de veranda te genieten van eten en drinken bij een knapperend haardvuur. Of neem plaats in onze serre. Binnen en toch buiten. En is het een winterse en gure dag die ideaal is om lekker te kunnen uitwaaien of een frisse neus te halen? Binnen wacht de warmte en de open keuken.’

Kortom, met of zonder kinderen, na een actieve middag of een rustige wandeling, binnen of buiten, een dagje of langer verblijf: hier kan het allemaal.

Dorien Verschuijten

TerSpegelt

Hier moet je zijn als je samen lekker actief wil doen

Wist je dat je in Brabant…

... een tijdreis van 15.000 jaar kunt maken door Eindhoven en omgeving? Bij het preHistorisch Dorp in Eindhoven ontmoet je jagers uit de steentijd, boeren uit de prehistorie en ambachtslieden uit de middeleeuwen. Kom ravotten in de buitenlucht en ontdek de vele activiteiten.

… kunt wakeboarden en waterskiën? Bij Cablepark Aquabest in Best kunnen zowel beginners als gevorderden terecht. Bovendien kan je er heerlijk chillen aan het water op het gezellige terras.

… het water van de Dommel kunt bedwingen? Bij Rofra Kanoverhuur in Valkenswaard ontdek je de mooie natuur eens van een andere kant. Uitgestrekte bossen, groene weilanden en fraai begroeide oevers tonen het mooiste van dit oude rivierenlandschap.

… een strandvakantie kunt vieren? Strandpark Aquabest in Best is het gastvrije zwem- en strandparadijs voor jong en oud. Kom lekker luieren op het zandstrand en neem een frisse duik in het heldere water.

Hier moet je zijn als je met het hele gezin wil overnachten

HUP Hotel, Mierlo

Het familiehotel waar kinderen de hele dag kunnen ravotten en voor elke leeftijd iets te beleven valt. Kom zwemmen, bowlen en borrelen. Ga van de glijbaan in de lobby en proef het HUP HOP bier in de Sports Bar.

Landal het Vennenbos, Hapert

Midden in de Brabantse Kempen ligt Landal Het Vennenbos. Met een subtropisch zwemparadijs en groot indoor speelparadijs, is dit autovrije bungalowpark ideaal voor gezinnen.

#hiermoetjezijninbrabant

Attractiepark DippieDoe

Best

image

Golfbaan Stippelberg

Bakel

image