Hier moet je zijn voor qualitytime met je gezin

Samen beleef je Brabant op haar best. Door eropuit te gaan, te spelen, ontdekken en beleven. In de steden en natuurgebieden staan ondernemers klaar om voor jong en oud een onvergetelijk uitstapje te verzorgen. Peddelen door kreken, klimmen in het bos, steppen door de natuur of puzzelen in monumentale gebouwen: de mooiste herinneringen maak je samen.

#hiermoetjezijninbrabant als je altijd al een vogel wilde zijn…

Met de hele familie uit een vliegtuig springen gaat misschien nét wat te ver als je wat actiefs wilt doen. Maar als je toch die adrenaline wil ervaren, ben je bij Indoor Skydive Roosendaal op de juiste plek. Joey van Gils is er Operational Manager en vertelt wat je mag verwachten.

‘Skydiven is eigenlijk een natuurgetrouwe simulatie van een vrije val zoals je die maakt als je gaat parachutespringen. In een glazen tunnel komt de wind van onderen en die laat je dus iets doen wat je nog nooit hebt gedaan en waar we als mensen niet voor gemaakt zijn: zweven en vliegen. Een sessie duurt iets langer dan de vrije val als je uit een vliegtuig springt. Je bent 60 seconden helemaal los van de grond.’

Juist omdat het iets is wat we eigenlijk niet kunnen en waar we lichamelijk niet voor gemaakt zijn, gaat er een instructeur mee de tunnel in. Zodra je de tunnel in stapt, gaat de windmachine aan en ben je klaar voor vertrek. Met een speciaal pak aan en een helm op sta je op de rand en moet je je voorover laten vallen. En vooral dat is wat het lastig maakt. Je moet jezelf compleet durven overgeven aan de natuurlijke elementen. Daarna is het een continue zoektocht naar balans. Hoewel het best zwaar kan zijn en alle spieren geactiveerd worden, kan in principe iedereen komen vliegen, laat Joey weten.

‘Al vanaf 4 jaar kun je ervaren hoe het is om te vliegen. Ook voor mensen die een fysieke of mentale beperking hebben zijn er mogelijkheden en kunnen we altijd meedenken met de bezoekers. Je hoeft niet in een bepaalde conditie te zijn en de windkracht passen we aan per persoon.

En vlieg je liever niet mee, dan kun je er ook voor kiezen om vanaf de toeschouwersring op de eerste verdieping te kijken hoe je vrienden of familieleden een enorme adrenalinekick krijgen. Want dat is wat het oplevert. Het is een enorm aparte gewaarwording. Een ver-van-je-bed-show die uniek is en die je nergens anders kunt beleven. We zien dat iedereen die uit de tunnel komt enorm enthousiast is en de ervaringen wil delen met de mede-springers. Die staan namelijk naast de glazen tunnel. Zodra je in- en uitstapt heb je dus direct contact. Bovendien zie je heel goed wat er gebeurt. En hoe leuk is het als je papa of mama ziet vliegen? Of als je met vrienden deze unieke ervaring kunt delen? Kom het zelf ervaren zou ik zeggen!’

Voor actie en spektakel ga je dus vliegensvlug naar Indoor Skydive Roosendaal.

Joey van Gils

Operational Manager Indoor Skydive Roosendaal

Hier moet je zijn als je samen lekker actief wil doen

Wist je dat je in Brabant…

…samen uit de gevangenis kan ontsnappen? Op het Koepelgevangenisterrein van FutureDome Events in Breda speel je levend Cluedo, ontrafel je moordmysteries of waan je je Robin Hood.

…samen grensgebieden kan ontdekken? Huur bij Fun4Family in Hoogerheide fietsen of mountainbikes voor een tocht door Grenspark Kalmthoutse Heide of waag je aan een van de vele familiespellen.

… samen de Cruijslandse kreken kan ontdekken op een SUP? Bij BoblaSUP in Steenbergen kan je terecht voor Suplessen en -verhuur om een uniek natuurgebied te verkennen vanaf het water.

…samen een ijskartbaan kan trotseren? IJskarten doe je in speciale elektrisch aangedreven karts met spikebanden op een gigantische spiegelgladde ijsvloer. Icekart Rucphen is de enige permanente ijskartbaan van Europa!

…samen los kan gaan op de grootste pumptrack ter wereld? De baan van WielerExperience Roosendaal heeft een afmeting van 3500 m2 en is bestemd voor ‘alles wat wielen heeft’. Dus grijp je fiets, skeelers, skateboard of BMX en kom je moves hier oefenen!

…samen een dagje sneeuwplezier kan beleven? Op de pistes van SnowWorld Rucphen is er voor elke wintersporter een uitdaging te vinden. Ervaar het complete wintersportgevoel voor jong en oud!

…samen naar grote hoogte kan klimmen? Via uitdagende bruggen en netten, stevige lianen en te gekke tokkelbanen, beleef je bij Klimbos Brabantse Wal in Bergen op Zoom een waanzinnig avontuur.

…samen een gat in de lucht kan springen? Bij Skydive ENPC in Bosschenhoofd staan enthousiaste tandemmasters klaar om je mee te nemen in jouw spectaculaire tandemsprong.

…samen op kanosafari kan gaan? Vanuit De Prullenkast in Oudemolen peddel je door de kronkelende slootjes van de Tonnekreek. Zoek onderweg een plekje voor de picknick die je meekrijgt!

Hier moet je zijn als je met het hele gezin wil overnachten

RCN Vakantiepark De Flaasbloem, Chaam

Wil je vanaf je eigen veranda het water in voor een frisse duik? Dat kan je ervaren in één van de Water lodges die direct aan het recreatiemeer liggen.

Recreatiepark Ponderosa, Ulicoten

Kom tot rust op een ruim aangelegd veld met hangmatten voor deur en uitzicht over de weilanden. Voor de kinderen is er ook een stoere pumptrackbaan.