Hier moet je zijn als je eigenzinnige steden wil ontdekken

Hier moet je zijn als je eigenzinnige steden wil ontdekken Een beetje rebels, spannend en vooral anders dan anders. Dat zijn de Brabantse steden. 's-Hertogenbosch toont een eigenzinnig stukje stadsleven. Ideaal voor een dagje uit of weekendje weg, lekker met z’n tweeën of juist met het hele gezin. Kom cultuursnuiven, bourgondisch tafelen, wandelen en fietsen. Wakker worden doe je in alle comfort, met de stad aan je voeten.

#hiermoetjezijninbrabant als je bijzonder goed wilt slapen

‘s-Hertogenbosch, de Brabantse hoofdstad waarin de steegjes verhalen vertellen en waar het draait om gezelligheid en genieten. Geef je hier over aan het bourgondische leven en blijf een nachtje slapen. Kloosterhotel Soete Moeder ontvangt je met meer dan liefde: ‘Eten en slapen kan overal, maar jouw overnachting betekent hier ook echt iets voor een ander.’

Soete Moeder kent een bijzonder verhaal waarvoor we terug moeten naar 1929. In dat jaar neemt de Congregatie van de Zusters van Liefde uit Schijndel intrek in het klooster. Beschermvrouwe van de stad en van het klooster is de Zoete Lieve Moeder. De zusters zorgen voor de hulpbehoevenden in de samenleving en in de kloostertuin startten zij het Montessori onderwijs voor Bossche kinderen. Voormalig leerlingen komen soms zelfs een kijkje nemen en zien dan de situatie zoals deze nu is: een prachtig hotel met een missie. Eline van Lith is directeur van Soete Moeder en vertelt wat het betekent. ‘Wij zijn een sociale onderneming. Dat betekent dat we ons hotel goed draaiende willen houden en omzet willen maken, maar net zo belangrijk is het sociale aspect. Hier bieden wij jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt een leer-werkplek. Het zijn jongeren die wat moeilijker leren en die te maken hebben met extra uitdagingen waardoor ze nog niet mee kunnen doen in regulier werk en opleiding.’ ‘Vooral via facilitaire werkzaamheden wordt aan de jongeren ontwikkeling en perspectief geboden. Ze werken mee in de keuken of in de huishoudelijke dienst. Jongeren die al wat meer vaardigheden bezitten, werken in direct contact met de gasten. Het uiteindelijke doel is zorgen voor ontwikkeling zodat ze na een leer-werktraject aan een baan of opleiding kunnen beginnen.’ De Soete Moeder biedt 24 unieke kamers in een prachtig gebouw. Let ook zeker op alle authentieke details binnen en buiten het klooster!

Zo prijkt op de gevel boven de ingang een beeld van de Zoete Moeder met in haar linkerhand kindje Jezus en rechts een appel. Het kindje symboliseert de zorg waarmee gasten omringd worden en de appel staat voor het goede eten dat je kunt krijgen bij Soete Moeder. Van ontbijt, lunch en diner tot een lekkere borrelplank. In de eetkamer of de kloostertuin kun je (h)eerlijk genieten. Ook als groep kun je samenkomen in dit Bossche hotel en kun je zelfs de kloosterkapel reserveren voor jouw gezelschap. Eline nodigt gasten van harte uit en besluit:

‘Eten en slapen kan overal, maar jouw overnachting betekent hier ook echt iets voor een ander.’

Dat maakt de cirkel rond. De maatschappelijke taak van de nonnen is overgenomen en wordt doorgezet. En met een overnachting kan ook jij het verschil maken. Het kloosterhotel ligt op loopafstand van het centrum. Binnen 10 minuten sta je bij de Sint Janskathedraal en kun je al het moois van de stad bezoeken.

Eline van Lith

Kloosterhotel Soete Moeder

Hier moet je zijn als je een stad eens op een andere manier wil ervaren

Vestingfietsen & Varen, ’s-Hertogenbosch

“Laat je door de schipper meevoeren over de Dommel richting het zuiden.” Tijdens een vaartocht maak je kennis met alles wat ‘s-Hertogenbosch en haar omgeving zo bijzonder maakt. Onderweg word je bovendien getrakteerd op een panoramisch uitzicht op het silhouet van de stad. Je kunt onze vaartochten ook prima combineren met een bezoek aan erfgoedlocaties als het Noordbrabants Museum of het Bastionder.

MAINSTAGE, ’s-Hertogenbosch

“Het is tijd om weer te kunnen genieten van entertainment, zij het op gepaste wijze.” MAINSTAGE heeft het eerste volledige 1,5 meter theater gerealiseerd. Er is een breed scala aan shows te zien in een intieme en veilige atmosfeer. Van concerten tot cabaret en van lokale helden tot toneel.

Hier moet je zijn als je graag wakker wordt met de stad aan je voeten

Golden Tulip Hotel Central, ’s-Hertogenbosch

Op de mooiste plek van ’s-Hertogenbosch aan de historische Markt ligt vanuit het hotel alles direct aan je voeten. Bezoek ook één van de prachtige natuurgebieden in de omgeving en geniet van een heerlijk driegangendiner in onze Brasserie Cé.

De Bossche Kraan, ’s-Hertogenbosch

Een keer op een bijzondere locatie de nacht doorbrengen? Aan de rand van de historische binnenstad staat het meest bijzondere hotel van ’s-Hertogenbosch. Een luxe tweepersoons hotelkamer in een voormalige havenkraan, prachtig ingericht en van alle gemakken voorzien.

Van der Valk Nuland - ’s-Hertogenbosch, Nuland

Hotel Nuland werd in 1968 geopend als het eerste motel van de familie Van der Valk. Vandaag de dag heeft het 97 hotelkamers, variërend van trendy tot superior en luxe suites. In 'De Valk Next Door’ kun je ook terecht voor heerlijke culinaire gerechten.

Van der Valk Hotel 's-Hertogenbosch-Vught, ’s-Hertogenbosch

Op steenworp afstand van het centrum van ’s-Hertogenbosch is dit hotel perfect gelegen om de stad te verkennen. Bovendien verblijf je hier ook midden in de Brabantse natuur, nabij de IJzeren Man, Bossche Broek en Loonse & Drunense Duinen.

Hier moet je zijn in Brabant

Rooftop Zoetelief

‘s-Hertogenbosch

image

Brasserie De Helftheuvel

‘s-Hertogenbosch

image