Hier moet je zijn als je van bourgondisch Brabant houdt

Goed eten, dat doe je in Brabant. Als echte levensgenieters weten de Brabanders als geen ander dat eten en drinken draait om beleving. In alle hoeken van de provincie werken chef-koks dan ook met veel liefde aan bijzondere smaak- én sfeerbelevingen. Het liefst met producten uit de streek; eerlijk, puur en smaakvol. De Brabantse smaakmakers nodigen je uit om te komen proeven van het beste uit hun streek.

#hiermoetjezijninbrabant als je van hippe happen houdt

Wereldse gerechten, een ontspannen en relaxte sfeer en de ideale plek om met vrienden een hapje te gaan eten: de Tramkade in Den Bosch. Dit voormalig fabrieksterrein heeft de industriële charme behouden en is een energieke plek geworden. Je kunt er shoppen, werken, je ogen de kost geven (toffe street-art!) en uiteraard genieten van een hippe hap en een drankje.

‘De Tramkade in Den Bosch kun je zien als één groot experiment waaraan iedereen mag meedoen’, aldus Louka Cox, die hier werkt in de horeca. ‘Het is een energieke hotspot waar bewoners en bezoekers samen tot iets moois komen in een hele creatieve sfeer. Je kunt hier exposities bekijken, shoppen in een galerie, deelnemen aan activiteiten of genieten van de horeca. En alles in het teken van sociale duurzaamheid. Bezoekers kunnen als het ware mee experimenteren en alleen daarom is het al zo tof om hiernaartoe te gaan.’ En áls je een bezoekje brengt aan de Tramkade, dan loop je dus kans om Louka tegen te komen. Ze werkt bij Van Aken, de culturele hotspot met het prachtige roze restaurant annex ballroom. Dit is de plek voor lekker eten en voor spannende clubavonden met wereldberoemde DJ’s. Hier kun je bijzonder streetfood eten uit alle windstreken.

"Geheel in lijn van de Tramkade zijn wij creatief met de huidige trends en toekomst. Zo kijken we altijd naar duurzaamheid, we hebben nu de Bossche Borrelplank ontwikkeld. Een goed gevulde borrelplank, van duurzame, lokaal gemaakte ingrediënten en helemaal vega."

Restaurant van Aken is niet de enige horecabewoner aan de Tramkade. Je kunt ook genieten bij Restaurant & espressobar Da Silva. Je krijgt hier naast overheerlijke espresso ook lunch en diner met een Portugees tintje geserveerd.

Er wordt gewerkt met duurzame, pure en lokale producten waarmee moderne gerechten worden bereid. Da Silva is gevestigd in een oude fabriek en heeft een uitzicht over De Dieze; hier komt alles samen.

Voor retro in een hip jasje ga je naar De Barkade waar je Aziatisch comfort food kunt eten. De Barkade wordt ook wel ‘een speeltuin voor volwassenen’ genoemd. Ben je fan van Arcade games, is buttonbashers voor jou een begrijpelijke term? Dan moet je hier eens geweest zijn. Dat geldt trouwens ook voor fans van karaoke! Eat, drink, play, dat is wat je hier mag verwachten. En een betere plek dan de Tramkade had dit restaurant niet kunnen kiezen!

Bossche Brouwers aan de Vaart. Een bierbrouwerij waar je kunt proeven, een workshop kunt volgen of kunt genieten van optredens. Comedians, theatergroepen, singersongwriters of bands staan op het podium.

Visliefhebbers opgelet; ZeeZand is waar je moet zijn! Hier zit je goed als je van vis houdt. Van kibbeling tot paella, tot ansjovis en calamaris. Ze staan bekend om de heerlijke verse visschalen dus ben je op de Tramkade, ga dan zeker een visje happen.

Louka Cox

Tramkade

Hier moet je zijn als je de streek wil proeven

De Proeffabriek Veghel

Veghel ademt food! Dompel je onder in de vele keukens van De Proeffabriek, ontmoet de smaakmakers en ontdek waar platteland, industrie en horeca samenkomen.

Winery & Herbs, Schijndel

Druivenranken in de vorm van een labyrint, dat is een unieke beleving! Op kampeer- en wijnboerderij Winery & Herbs leiden eigenaars Geert en Myriam je graag rond.

Restaurant 't Lieve Leven, Helvoirt

Laat je verrassen door pure, eerlijke smaken en combinaties met een knipoog. In de keuken van Restaurant ’t Lieve Leven worden de lekkerste streek- en seizoensproducten gebruikt.

Restaurant de Koetsier, Boxtel

Geniet je mee in onze monumentale herberg met heerlijke privétuin? Laat je door ons gepassioneerde keukenteam en onze enthousiaste gastheren in de watten leggen met mooie smaken en heerlijke wijnen.

Routes langs de eetcultuur van Noordoost Brabant

In Noordoost-Brabant gaan Bourgondische tradities hand in hand met hippe foodconcepten en creatieve oplossingen voor actuele foodthema’s. Tijdens een bezoek aan de regio maak je niet alleen kennis met de lokale keuken maar ook met de gastvrije ondernemers die de smaakbelevingen mogelijk maken; van het land tot op je bord. Onderweg ontdek je de veelzijdigheid van de streek. Geniet van de echte Bossche bol, verdwaal in het grootste natuurgebied van Brabant tussen de grote grazers en eet, drink of dans tussen het industrieel erfgoed.

Restaurant Noble, 's-Hertogenbosch


“Fine dining zoals je het overal zou willen hebben. Hier wordt niet moeilijk gedaan over eten, het moet vooral lekker zijn. En dat was het! Ongedwongen en fantastische smaakcombinaties,” aldus een overtuigd liefhebber van culinaire ontdekkingstochten.

Hier moet je zijn als je wel een lekker biertje lust

Brouwerij D’n Draok, ‘s-Hertogenbosch

Altijd al zelf bier willen brouwen of meer willen leren over bier? Kom dan een brouwworkshop doen bij Brouwerij D’n Draok onder begeleiding van de brouwmeester zelf.

Bierbrouwerij Oijen

Op het landelijke terras van Bierbrouwerij Oijen is het voor jong en oud ultiem genieten. Doe mee aan een van de vele activiteiten en proef de zelf gebrouwen biertjes.

Hier moet je zijn in Brabant

image

Trien

Herpen

De Glazen Boerderij

Schijndel

image

Noble Kitchen

Cromvoirt

image