Hier moet je zijn voor qualitytime met je gezin

Samen beleef je Brabant op haar best. Door eropuit te gaan, te spelen, ontdekken en beleven. In de steden en natuurgebieden staan ondernemers klaar om voor jong en oud een onvergetelijk uitstapje te verzorgen. Peddelen door kreken, klimmen in het bos, steppen door de natuur of puzzelen in monumentale gebouwen: de mooiste herinneringen maak je samen.

#hiermoetjezijninbrabant als je samen gelukkig wilt zijn

Gaan we binnen of buiten iets leuks doen? Zullen we even relaxen of juist klimmen, klauteren en glijden? Strijken we neer voor een picknick of gaan we binnen bij een van de horecapunten aan een tafeltje zitten? BillyBird Park Hemelrijk betekent een actief dagje uit en genieten voor het hele gezin want je leest het al; op alle vlakken voor ieder wat wils!

Parkmanager Maarten Derks: ‘Onze slogan is Happy Together. Wij geloven dat samen nou eenmaal leuker is en dat dragen we op alle vlakken uit. Ons park en de attracties zijn helemaal ingericht op samenzijn. Ouders kunnen in ons park hetzelfde doen als hun kinderen. Samen van grote hoogte naar beneden glijden, samen in de achtbaan of samen het pittige klimparcours afleggen. Maar je kunt ook bij het indoor speelgedeelte je kind zien spelen en mee lopen. Het is zo ingericht dat het uitnodigt om samen te spelen en je blijft continu in contact met je kind. Tegelijkertijd kun je als ouders ook genieten in de gezellige zitjes en kijken naar alles wat de kinderen beleven.’

Die zitjes vind je niet alleen in de horeca of op het terras. De attracties zijn allemaal gelegen rondom een grote plas zwemwater met een zandstrand en ligweide. Deze combinatie maakt het park uniek. Bij warme temperaturen kun je hier immers ook nog eens zwemmen, zandkastelen bouwen en beleef je als ware een dagje strand. Bij goed zwemweer is het een dikke aanrader om tickets te bestellen voor het supertoffe AquaFunPark; het grootste van ons land! Een spetterende en uitdagende attractie in het water.

Is het wat minder mooi weer, ook dan hoef je je hier geen moment te vervelen. De binnenspeeltuin met ballenbak, springkussens, glijbanen en theater is groot genoeg voor een hele dag vermaak.

‘Dat we bij BillyBird zoveel mogelijkheden bieden is hetgeen dat bezoekers aan ons park waarderen. Je kunt alle kanten op. Een dagje uit wordt zowel actief als lekker rustig, het is binnen en buiten en het is heel erg overzichtelijk ingericht.’

Het park bestaat uit verschillende gebieden waar de afgelopen jaren steeds vernieuwingen zijn doorgevoerd. In 2020 mochten mensen al genieten van het AquaFunPark en het Ruig-speelgebied. En de allernieuwste aanwinst is de spectaculaire Saltoswing. In deze schommelattractie voor de wat oudere kinderen én ouders met lef een echte aanrader. In deze overslagschommel draai je met twee personen per schommel 360 graden rond tot wel 9 meter de lucht in. Als dát geen leuk samenzijn is…

Maarten Derks

BillyBird Park Hemelrijk

Hier moet je zijn als je samen lekker actief wil doen

Wist je dat je in Brabant…

…samen op avontuur kan op de Maas? In Lith bijvoorbeeld, waar je bij Watersportverhuur De Lithse Ham met een sloep, kano of motorboot van de mooie omgeving kunt genieten.

…samen je grenzen kan verleggen? Bij Vulkaan binnen- & buitensport in Schijndel ga je uitdagingen aan zoals klimmen, tokkelen, vlotbouwen of het spannende Archery tag.

…samen spannende fietstochten kan maken? Bij Bike Adventure in Herpen maak je een speciale speltocht of stap je op een fatbike, Me-Mover, step of andere bijzondere tweewieler om de omgeving te ontdekken.

… samen kunt genieten met de voeten in het zand? De IJzeren Man in Vught is uitgegroeid tot een recreatiepark met het langste strand van Brabant. Hier kan je terecht in de speeltuin, maar ook voor een stoere middag in het nieuwe IJM Klimbos. 

… samen door helden kan worden ontvangen? De Helden van Kien in Sint-Oedenrode is een echte verbindingsplek voor jong en oud. Geniet onder andere van de grote speeltuin, roeivijver, wandel- en fietsroutes en de nabijgelegen kinderboerderij.

… samen dino’s kan vangen? Vanuit het Oertijdmuseum in Boxtel kan je met behulp van een augmented reality-app samen achter dino’s aan die zijn ontsnapt uit het museum! Langs de route is een aantal informatieve borden geplaatst.

... op ontdekkingstocht kunt door Kasteel Heeswijk? Zoek de geheime trappen en gangen, beklim de toren en probeer een ridderhelm.

Hier moet je zijn als je met het hele gezin wil overnachten

De Lummel, Langenboom

Heerlijk genieten doe je met je gezin in een prachtig vakantiehuis in Land van Cuijk. Ervaar de ruimte en groene omgeving terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin.

Vakantiepark Herperduin, Herpen

Tussen de bossen, vennen en zandverstuivingen ligt Vakantiepark Herperduin. Kom je vermaken op de minigolfbaan, tennisbaan en speelterreinen en in het overkapte zwembad De Kriekeput (bij mooi weer met open dak).

Avontyr, Reek

Bij groepsaccommodatie Avontyr slaap je met het hele gezin in een boomhut! Gelegen in natuurgebied De Maashorst vormt dit een ideale uitvalsbasis voor een familieweekend.

Hotel De Naaldhof, Oss

Trek eropuit in de bosrijke omgeving of geniet juist van de faciliteiten die het hotel biedt. Kom bijvoorbeeld paintballen, lasergamen, bowlen, fitnessen of breng een ontspannen bezoek aan de sauna.

Camping de Kienehoef, Sint-Oedenrode

Een gezellige en gemoedelijke camping midden in het groen waar je heerlijk in de natuur kunt kamperen. Camping de Kienehoef is een ideaal plek om met je gezin vakantie te vieren!

Klimpark Uden

Kom klimmen en klauteren met een keuze uit vier routes van verschillende hoogtes. Klimpark Uden ligt bovendien aan de rand van het stoere natuurgebied De Maashorst. Hier hoef je je niet te vervelen.

#hiermoetjezijninbrabant

Speeltuin Elckerlyc

Oss

image

ZooParc

Overloon

image
image

Dierenpark Zie-Zoo

Volkel