Hier moet je zijn als je eigenzinnige steden wil ontdekken

Hier moet je zijn als je eigenzinnige steden wil ontdekken Een beetje rebels, spannend en vooral anders dan anders. Dat zijn de Brabantse steden. Tilburg toont een eigenzinnig stukje stadsleven. Ideaal voor een dagje uit of weekendje weg, lekker met z’n tweeën of juist met het hele gezin. Kom cultuursnuiven, bourgondisch tafelen, wandelen en fietsen. Wakker worden doe je in alle comfort, met de stad aan je voeten.

#hiermoetjezijninbrabant als je wil trippen

Een van de niet te missen hotspots in Tilburg is Doloris, gelegen aan de hippe Spoorzone. In de vorige eeuw werd dit gebied gebruikt voor onderhoud aan treinen en locomotieven. Anno 2021 is het verworden tot een creatieve broedplaats van wonen, recreëren, eten, drinken en werken. Aan de Spoorlaan bevindt zich sinds 2019 een unieke attractie. Doloris’ Meta Maze is mindblowing, surrealistisch en onvergetelijk…

De superlatieven schieten tekort op de websites waar je reviews kan vinden. Maar wat is het nou precies? Melissa Kivits doet de marketing van het doolhof (Meta Maze) en bijbehorende restaurant en legt het uit. ‘De Meta Maze is een kunstdoolhof dat ieder op zijn of haar eigen manier kan beleven. Onze gatekeeper brengt je geblinddoekt naar de ingang van het doolhof dat bestaat uit veertig kamers. Die blinddoek zorgt ervoor dat al je zintuigen op scherp staan en je maximale beleving ervaart. Zodra je naar binnen gaat is de regel dat je individueel je eigen weg vindt, in je eigen tempo waarbij je zelf de route bepaalt, en dat er niet gesproken wordt. Op die manier kun je je helemaal overgeven aan alles wat je gaat zien.’ Je gaat op reis in je eigen hoofd en wandelt rond in een driedimensionaal schilderij waar je onderdeel van bent. De ervaring van bezoekers is dat je verward en geïnspireerd naar buiten komt. Wat het precies losmaakt is bij iedereen anders, maar dat een bezoek wat met je doet is zeker. En dat is wat de het kunstenaarscollectief, Karmanoia, onder leiding van initiatiefnemer Joep van Gorp voor ogen hield tijdens bouw en ontwerp.

Groeps-tripje

‘Mensen vragen ons vaak of Doloris ook leuk is voor groepen. Ondanks dat je alleen naar binnen gaat is onze ervaring dat juist dát ervoor zorgt dat je bij de nazit enorm leuke gesprekken hebt. En het grappige is dat bij het napraten mensen merken dat ze sommige kamers hebben overgeslagen omdat ze net een andere deur in het doolhof hebben geopend. Of dat ze om wat voor reden dan ook iets over het hoofd hebben gezien. Het komt dan ook regelmatig voor dat mensen terug het doolhof in gaan.’ Bij Doloris val je van de ene verbazing in de andere. Napraten kan op het sfeervolle rooftopterras of in het restaurant onder het genot van streetfood en cocktails. Grote vraag en gesprekspunt zal zijn:

‘Wat is me zojuist overkomen?’

Melissa Kivits

Doloris Tilburg

Handig om te weten: de minimum leeftijd is 12 jaar. Omdat je soms moet klimmen of bukken is comfortabele kleding aan te raden.

Hier moet je zijn als je graag wakker wordt met de stad aan je voeten

Mercure Hotel Tilburg Centrum

Vanuit dit viersterrenhotel sta je midden in het centrum van Tilburg; op loopafstand van alles wat de stad te bieden heeft. Hier geniet je van luxe en comfort, met bijzondere plekken als het Dwaalgebied en de levendige Spoorzone direct aan je voeten.

ibis Tilburg

Gelegen aan de rand van Tilburg is Hotel ibis een fijne en betaalbare uitvalsbasis om zowel de stad als de groene omgeving te verkennen. Nabij het hotel kun je heerlijk wandelen en fietsen, terwijl je binnen 10 minuten ook midden in de stad staat.

Van der Valk Hotel Gilze-Tilburg

Door de vele faciliteiten, uitstraling en unieke ligging is Van der Valk Hotel Gilze-Tilburg te karakteriseren als een resorthotel. Combineer een verblijf in dit unieke hotel met de leukste uitstapjes in de directe omgeving.