Binnen én buiten speelavonturen


Laat je door de weersvooruitzichten niet tegenhouden bij het plannen van een actief dagje uit. In Brabant is er zowel binnen als buiten, genoeg vertier te vinden. Klimmen naar grote hoogtes, een snelle afdaling op de lange latten of stunten op de skatebaan. Er is voor ieder wat wils, dus gegarandeerd plezier.

Icekart Rucphen

De permanente ijskartbaan van IceKart Rucphen is uniek in Europa. Op de gigantische ijsvloer van 3.500 m2 stap je in speciale elektrisch aangedreven ijskarts. Behendigheid is key. Waar het bij ‘ouderwets’ karten om snelheid gaat, gaat het bij ijskarten juist om driften! Toon hoe jij de ideale lijn vindt, de bochten goed aansnijdt en hier behendig doorheen drift.

Klimbos Brabantse Wal in Bergen op Zoom

Klimbos Brabantse Wal is één van de unieke locaties van Klimbos Nederland. Via uitdagende bruggen en netten, stevige lianen en te gekke tokkelbanen, beleef je een waanzinnig avontuur, midden in de natuur. Het Klimbos heeft maar liefst 8 verschillende routes en ongeveer 100 verschillende overgangen, kriskras gelegen door het mooie bos. Elke route heeft een eigen hoogte en moeilijkheidsgraad, dus geschikt voor zowel jong en oud.

Streekpark de Kienehoef in Sint-Oedenrode

Streekpark de Kienehoef met Restaurant De Helden van Kien biedt oneindig veel mogelijkheden in het groen. Met een grote speeltuin, roeivijver, verschillende wandel- en fietsroutes en een kinderboerderij op loopafstand,

is het de ideale plek voor iedereen die actief van de natuur wil genieten. Nieuw is het waadpad, een avontuurlijke wandelroute door, naast en in het water.

Indoor Skydive Roosendaal

Voel je Superman en ervaar hoe het is om een vrije val te maken, zonder dat je uit een vliegtuig hoeft te springen! Gestart in 2007 als eerste verticale windtunnel in de Benelux, vind je vrijwel nergens in Europa meer ervaring. Mocht je het nóg unieker en realistischer willen maken: met de VR-skydive-bril kun je een vrije val maken op diverse spectaculaire bestemmingen over de hele wereld, zoals Dubai, San Diego en Hawaii.

SnowWorld

Rucphen

Het ultieme sneeuwplezier in kraakverse sneeuw met 365 dagen per jaar sneeuwgarantie. Wie wil dat nu niet! En welk niveau je ook hebt: SnowWorld Rucphen biedt iedereen een geweldige sneeuwervaring. Met drie pistes, een permanente kinderhelling, een funpark en acht liften is SnowWorld een autoriteit in de wintersport, met ruim 25 jaar ervaring.

Voltkids

Tilburg

Het is ongelooflijk hoeveel er te doen is bij indoor speeltuin Voltkids. Van baby tot tiener geniet je hier van allerlei activiteiten: van een adventure klimwand tot winkeltje spelen en van een rodelbaan tot de arcadehal. Als ‘kleine broertje’ van De Voltage kun je niet alleen lekker spelen in deze speeltuin, de ‘ouderen’ kunnen hun verblijf ook combineren met de 50 activiteiten die De Voltage biedt.

Area51 in Eindhoven

Bij Area51 op Strijp-S in Eindhoven komen alle takken van ‘urban culture’ samen. Je kunt hier terecht voor sport, cultuur, muziek én dans. Tenminste, als de grote verbouwing klaar is. Check dus vooraf even of de nieuwe baan helemaal klaar is om je te ontvangen voor onder andere skateboarden, BMX, inline skaten en stuntsteppen.

Spoorpark Tilburg

Het Spoorpark in de Tilburgse Spoorzone is het grootste burgerinitiatief van de Benelux. Op het waterplein is het 's zomers heerlijk spetteren voor de kleintjes en in de aangelegen waterbeek kan fijn gespeeld worden, net als op het grote grasveld.

Maar er is ook een basketvalveld en zelfs een urban sports area met een skatebaan, pumptrack en klimrotsen.

Philips Fruittuin

Eindhoven

Ooit opgezet door Anton Philips levert de Philips Fruittuin in Eindhoven gezond fruit van de twaalf hectare grote appel-, peren- en pruimenboomgaard. Ga zelf op onderzoek uit in de boomgaard en ontdek de natuur. Onderweg kom je leuke uitdagingen tegen, van touwtrekken tot leerzame spelletjes.

Pier15

Breda

In de afgelopen jaren is Pier15 uitgegroeid tot zowel een van de toonaangevende skateparken in Europa, als een broeinest voor cultuur. Op het Haveneiland vind je onder andere het indoor skatepark, een buitenbowl, een freerunpark en een basketbalveld.

Dagje Center Parcs De Kempervennen in Westerhoven

Met z'n allen van de wildwaterbaan in het subtropisch zwembad Aqua Mundo of samen voor het eerst waterskiën op het grote meer? Bind ook de latten eens onder en ski van de sneeuwhelling in Montana Snowcenter. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een heerlijk dagje uit met hele gezin.