In deze editie van VisitBrabant Magazine...

Design in Noord-Brabant

Noord-Brabant is hard op weg om dé designprovincie van Nederland te worden. Jong talent houdt zich op in de Design Academy van Eindhoven om daarna uit te waaien over de provincie, of wereldwijd. Denk aan Maarten Baas wiens ontwerpen inmiddels opgenomen zijn in de collecties van musea als het MoMa in New York en het Victoria & Albert Museum in Londen. Zijn werkplaats zit in ‘s-Hertogenbosch. Maar verdiep je ook in het werk van in Noord-Brabant gevestigde designers als Piet Hein Eek, Kiki van Eijk, Jeroen Wand en vele andere talenten. Dat doe je door onder andere een bezoek te brengen aan de Dutch Design Week (20 – 28 oktober) in Eindhoven, het Design Museum Den Bosch en het Textielmuseum in Tilburg.


Dit najaar kijken we uit naar de (her)opening van Cor Unum, het keramisch atelier dat eerder samenwerkte met Jasper Morrison, Claudy Jongstra en Mae Engelgeer, in het historische Pompen & Verlouw gebouw in ‘s-Hertogenbosch. En ook de internationale fotografiebiënnale BredaPhoto staat op mijn agenda. En dat alles op een uurtje treinen vanaf Amsterdam Centraal…


Vergeet ook vooral de gaafste designadressen niet. Mijn favorieten bevinden zich allemaal op unieke locaties. Radio Royaal ligt in het voormalige energiehuis van Philips op Strijp-S in Eindhoven. Social Label en Restaurant van Aken vind je in een voormalige veevoederfabriek in ’s-Hertogenbosch. De Houtloods in Tilburg zit in het oudste gebouw van de Spoorzone. En voor wie de stad even wil ontvluchten, ga slapen bij B&B Bruurs in een voormalige schuur op het Brabantse platteland.


Veel Brabants designplezier!

Pauline Egge – petitepassport.com

Pagina 3

Driedaagse Design-stedentrip:

's-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg

Pagina 4

Behind the scenes

Pagina 5

Themaroutes in Noord-Brabant

Pagina 6

Hip & Happening:

Events in Noord-Brabant

Pagina 7

Winactie:

Dutch Design-arrangement

Pagina 8

Highlights & Social Media

Noord-Brabant ligt in het hart van Europa en in het centrum van de Benelux. Dichterbij Amsterdam, België en Duitsland dan je misschien denkt: 60 minuten! De ideale bestemming dus voor een dagtrip of een weekendje weg. Goed bereikbaar met de auto, per trein of het vliegtuig via Eindhoven Airport.

Fotocredits: Andy Hendrata

Volg ons op social media

VisitBrabant Magazine is een uitgave van VisitBrabant, marketingorganisatie van destinatie Noord-Brabant, Nederland.