Ontdek design in Noord-Brabant:
Driedaagse stedentrip Eindhoven, Tilburg en ‘s-Hertogenbosch

Dag 1: Eindhoven

Eindhoven is de Dutch Design hoofdstad van Nederland. En niet alleen vanwege de Design Academy of Dutch Design Week, het grootste designevenement van Noord-Europa. Het hele jaar door bruist Eindhoven van design. Ontdek het zelf met speciale thematours, exposities en natuurlijk een kijkje in designstudio’s.

Voorheen bekend als ‘verboden stad’ en enkel toegankelijk voor Philips medewerkers, nu het creatieve en culturele hart van Eindhoven.

Piet Hein Eek

Neem een kijkje in de werkplaats, showroom én expositieruimte van de wereldberoemde ontwerper Piet Hein Eek op Strijp-R. Waarschuwing: van de bijbehorende shop word je hebberig!

Eten, Drinken en Design. De naam zegt alles. Een van de design hotspots in Eindhoven voor heerlijk eten en drinken, in het hart van steeds wisselende exposities. En vanaf het najaar 2018 kun je hier ook overnachten in het bijbehorende hotel! Je slaapt dan letterlijk tussen het meest recente werk van leading designers!

Ontdek alle design hotspots in de stad per fiets! Deze huur je gemakkelijk bij de Brandstore Eindhoven, direct voor Centraal Station.


Tip: start je fietstour met een heerlijke koffie bij Coffeelab. Naast of eigenlijk in de BrandStore.

Rondleiding Van Abbemuseum

Bekijk de imposante collectie in één van de meest toonaangevende musea voor hedendaagse kunst in Europa. Met werken van o.a. Picasso, Chagall, Beuys, Dumas, El Lissitzky en Appel. Gevestigd in een prachtig gebouw met bijzondere entree tot het Museumcafé via een hardroze huisje met op het dak de verlichte woorden ‘Echt iets voor u’.

WINACTIE

Dutch Design Week-arrangement met overnachting bij Inntel Hotels Art in Eindhoven.

Op onze Eindhoven pagina check je de leukste overnachtingsmogelijkheden, adresjes om te eten en natuurlijk tips van locals!

Dag 2: Tilburg

Met de trein ben je vanuit Eindhoven binnen een half uur in Tilburg. Een rauwe stad die barst van de creativiteit. Tilburg heeft veel verborgen pareltjes, maar ook spraakmakende musea, zoals De Pont en het TextielMuseum.

De Pont

In Museum De Pont, gevestigd in een voormalige wolspinnerij, komt de internationale hedendaagse kunstcollectie uitstekend tot zijn recht. De nieuwste blikvanger is de 6 meter hoge sculptuur van de wereldberoemde kunstenaar Anish Kapoor. Instahotspot for sure!


(Fotografie: Peter Cox)

Spoorzone

Ontdek het oude thuis van de Nederlandse Spoorwegen, De Spoorzone. Een rauw stukje Tilburg, waar jonge ondernemers een inspirerende plek van hebben gemaakt! Hier vinden talloze evenementen plaats en vind je de hipste hotspots van Tilburg zoals RAW en EVE. Must-do voor een heerlijke lunch of diner!

TextielMuseum en TextielLab

Tilburg heeft een rijk verleden als textielstad en in het TextielMuseum kom je alles te weten over deze geschiedenis. Maar het Textielmuseum is meer. Met de TextielLab tour krijg je een kijkje in de ontwerpkeuken van het TextielMuseum: Het TextielLab. Hier leer je hoe textiel gemaakt wordt en kijk je letterlijk mee over de schouder van de ontwerper. Hoe gaaf is dat!

Piushaven

Midden in het centrum, aan het water genieten van fijne terrasjes en hippe food concepten en restaurantjes: Piushaven. Of huur een bootje en ga zelf het water op! De kenmerkende ophaalbrug Den Ophef is ontworpen door de Eindhovense kunstenaar John Körmeling.

Op onze Tilburg pagina check je de leukste plekken om te blijven slapen, adresjes om te eten en natuurlijk tips van locals!

Dag 3: 's-Hertogenbosch

’s-Hertogenbosch staat bekend om haar leuke pittoreske straatjes, een interessante historie – Meesterschilder Jheronimus Bosch is hier geboren – en natuurlijk de local treat de Bossche Bol. Met talloze restaurantjes kun je in de Brabantse hoofdstad ook de innerlijke mens goed verwennen. Ook op het gebied van design daagt 's-Hertogenbosch uit: een stad om in je hart te sluiten.

Cor Unum

Cor Unum is een keramisch atelier in het centrum van ‘s-Hertogenbosch waar met veel passie en vakmanschap prachtig keramiek van nationaal en internationaal bekende ontwerpers wordt vervaardigd. Je kunt tijdens een rondleiding zelf het complete proces meemaken!


(Fotografie: Floris Hovers)

Museumkwartier

Bij een bezoek aan Noord-Brabant mag een bezoek aan het Museumkwartier in ’s-Hertogenbosch niet ontbreken. Het Noordbrabants Museum is samen met het Design Museum Den Bosch één van de grootste culturele attracties van Nederland. Ontdek het veelzijdige aanbod kunst van oude Meesters als Vincent Van Gogh, maar ook van moderne Meesters en de uitgebreide collectie hedendaagse kunst en design.

Tramkade

De nieuwste culturele hotspot is de Tramkade in de Spoorzone van ‘s-Hertogenbosch, een terrein waar meer dan 100 jaar lang een meel en diervoederfabriek in bedrijf was. Een van de gebouwen is het knalroze Werkwarenhuis, thuis van onder meer Social label en restaurant Van Aken. Bij Social label creëren mensen met een arbeidsbeperking de mooiste designproducten in samenwerking met bekende ontwerpers.

Op onze ‘s-Hertogenbosch pagina check je de leukste overnachtingsmogelijkheden, adresjes om te eten en natuurlijk tips van locals!