Brabant, provincie van vrije geesten

Gelukkig is Noord-Brabant een provincie waar je nooit hoeft te vertrekken. Er zijn prachtige musea zoals De Pont in Tilburg, het Van Abbemuseum in Eindhoven en het Designmuseum in ’s-Hertogenbosch. En Brabant heeft veel maakindustrie, creatieve platforms en designlabs. Bezoek Sundaymorning @EKWC in Oisterwijk voor keramisch vakmanschap. Of wat dacht je van het TextielLab in TextielMuseum in Tilburg? Het maken zit in de vezels van Brabant.

Er is in Brabant nog vrije ruimte om te experimenteren en creatief te ondernemen. Dat kun je als bezoeker zelf ervaren tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven waar design, architectuur, muziek, innovatie en techniek elkaar vinden. Maar soms moet je zelf de plekken in de Brabantse steden opzoeken en bijzondere projecten in de openbare ruimte ontdekken.

Urban & public space

Brabant kent een enorme ontwikkeling rond de spoorzones in de steden waar eigentijdse cultuur, urban en design zorgen voor nieuw elan. Een mooi voorbeeld zijn de “Blind Walls” in Breda waar op hoog niveau door internationale kunstenaars het verhaal van de stad wordt verteld. Een spannende tour onder begeleiding van een gids neemt je mee langs deze hedendaagse muurschilderingen op onverwachte plekken in de stad.

Design & public space

Het Werkwarenhuis op Tramkade in ’s-Hertogenbosch is een voorbeeld van ontwerpend onderzoek. Een 10-jarig cultureel experiment dat de oude veevoerfabriek heeft veranderd in een levendige ontmoetingsplek. Vorig jaar is hier het Social Label Lab geopend door koningin Maxima. Topontwerpers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt presenteren er hun designcollectie met betekenis. Het is een ongoing-design-doing project waar inclusiviteit voorop staat, ook voor bezoekers.

Kortom: Brabant verveelt nooit

Simone Kramer, C-mone en Petra Janssen, Studio Boot.
Initiatiefnemers Social Label Lab I Werkwarenhuis, Tramkade ’s-Hertogenbosch

Foto: renevanderhulst.nl art-direction Petra Janssen, Studio Boot

Pagina 3

Pagina 4

Pagina 5

Pagina 6

Pagina 7

Pagina 8

Noord-Brabant ligt in het hart van Europa en in het centrum van de Benelux. Dichterbij Amsterdam en België dan je misschien denkt: 60 minuten! De ideale bestemming dus voor een dagtrip of een weekendje weg. Goed bereikbaar met de auto, per trein of het vliegtuig via Eindhoven Airport.

Foto: renevanderhulst.nl art-direction Petra Janssen, Studio Boot

Volg ons op social media

VisitBrabant Magazine is een uitgave van VisitBrabant, marketingorganisatie van destinatie Noord-Brabant, Nederland.