Bier en wild

Een gevleugelde combinatie

Herfst. Bladeren vallen, temperaturen dalen en een gure wind steekt de kop op. De barbecue heeft deze zomer z’n diensten bewezen en dat verfrissende pilsje heeft ons ook bijzonder gesmaakt. Maar nu het najaar is, is het tijd voor een stevige pot: wild en bier. Lekker stel is dat.

Wild in Brabant

Bij wild denken we vooral aan de Veluwe maar ook Brabant mag er wezen. In Noord-Brabant komt vooral kleinwild voor, naast wildzwijn en ree die tot het grootwild behoren. Denk daarbij aan haas, konijn en fazant.


Jaarrond Bourgondisch dineren met wild, het kan al eeuwen in Brabant, en gelukkig nog steeds!

Wild recept

Fazant in mispelsaus

Gastblog #4

Brabant draagt dit jaar de titel Europese regio van Gastronomie van 2018. Maar wat is nou gastronomie? Dat zal voor iedereen anders zijn. Voor de een zijn het kraakwitte tafellakens, voor de ander een kundige sommelier. Voor de een zit gastronomie vooral in de gerechten en voor de ander juist in de bediening.


Anne van Anne Travel Foodie vertelt je graag wat gastronomie voor haar inhoudt en over haar favoriete gastronomische hoogstandjes in Brabant.

Bram Hellemaan van Restaurant Zout & Citroen in Oosterhout zoekt vernieuwing niet alleen in bereidingswijze of smaak, maar ook op gebied van drank-spijs combinaties.

“Het is niet meer alleen de klassieke wijn-spijs combinatie. Wij merken een sterke toename in de vraag naar alcoholvrij- en speciaalbier, mede door Untappd. Mooie bieren lenen zich perfect voor spannende verbindingen met gerechten.”