Food &
Design

Denk jij bij Food Design aan stylish opgemaakte bordjes en hippe verpakkingen? Kom naar Brabant en ontdek dat Food Design veel meer betekent dan ‘slechts’ het ontwerpen van mooie gerechten en producten. Want hier worden de designers van vandaag geïnspireerd en de talenten van de toekomst opgeleid.

Iedereen is steeds bewuster met eten bezig. En mensen verleggen ook steeds verder hun grenzen. Durf jij ook te gaan voor het onbekende? Verken jij graag nieuwe smaken? Dan zit je in Brabant wel goed!

#datafood

In ’s-Hertogenbosch is er genoeg te ontdekken op het gebied van Food Design. Bezoek bijvoorbeeld de tentoonstelling Food is Fictie in het DesignMuseum en proef vernieuwende producten in oktober tijdens de maand van #datafood.

WeAreFood presenteert #DATAFOOD Startup Festival tijdens de DenBoschDataWeek. The place to be als het gaat om inspiratie, leren van elkaar, netwerken en interactie! Een festival met aansprekende sprekers, interactieve sessies voor ondernemers, talenten en klanten. Waar ideeën ontstaan en worden gedeeld met elkaar.


Dutch Design Week

Net als vorig jaar, speelt Food Design dit jaar ook een grote rol op het grootste design event van Europa, de Dutch Design Week (20/28 okt). Niet zo vreemd, want in Design Capital Eindhoven borrelt en bruist het van de creativiteit en innovatie. Bovendien worden hier de talenten van de toekomst opgeleid op de afdeling FOOD NON FOOD van de Design Academy Eindhoven, waar Marije Vogelzang de scepter zwaait.

Het werk van de Design Academy afstudeerders kun je bekijken tijdens de Graduation Show op het monumentale Campina-terrein aan het Eindhovense kanaal.

Embassy of Food

‘In de Embassy of Food gaat het dit jaar over het onzichtbare deel van ons voedsel’, aldus eetontwerper en curator van het programma Marije Vogelzang. De kern van de Embassy of Food is de tentoonstelling EDIBLE INVISIBLE. Hier kun je ervaren wat je niet kunt zien: microben. Je vindt de Embassy of Food in de Witte Dame, hartje centrum.

Future Food
Design Awards

Benieuwd hoe change designers, kunstenaars en foodprofessionals uit de hele wereld het huidige voedselsysteem onderzoeken, ondersteboven keren en herontwerpen? Op 26 oktober worden de Future Food Design Awards uitgereikt. Je kunt de beste inzendingen zelf bekijken in de Embassy of Food in de Witte Dame. Misschien mag je zelfs wel even proeven?

DDW Food hotspots

Zelf zien, proeven, ruiken en voelen? Wil je smaakvol lunchen, dineren of snacken en tegelijk de laatste trends en ontdekkingen op het gebied van Food Design ontdekken? Zet deze hotspots dan op je shortlist voor je bezoek aan de DDW.

Food & Interactivity

Sectie-C

Piet Hein Eek

Strijp R

28 grams of happiness

Sectie-C

Kazerne

Centrum

Smaakt het naar meer?

We hebben speciaal voor jou nog veel meer Food Design tips verzameld!