De Maashorst

Een gebied waar de natuur het voor het zeggen heeft.

Hier zijn bomen, planten en beesten de baas. Net zoals vroeger. Waar vind je dat nog in Nederland? In De Maashorst. Het oergebied in Brabant. Baan je een weg langs bomen, beken en beesten. Spot de wisent, Tauros en de Exmoorpony, de oerbewoners van het gebied. Beleef de wijst: de natuurparel van het landschap.


Ook voor je culinaire tussenstop kun je in het oergebied terecht. In De Maashorst proef je écht vakmanschap. Volg je oerinstinct en ga!


Oerlekker Maashorst

Puur en oerlekker eten vraagt om passie voor het vak. Nou, dat hebben de vakmannen en vakvrouwen uit De Maashorst wel. Hun appels, kazen en bieren vinden gretig aftrek, winnen prijzen en liggen vooraan in de supermarkt. Zo ook bij Sjef van Dongen.

Toen hij tien jaar geleden ziek werd en de medische wetenschap niks meer voor hem kon doen, ging Sjef op zoek naar alternatieven. Na een lange zoektocht kwam hij tot de conclusie dat een goed en gezond leven bij de basis begint: in de natuur. Binnen no time veranderde de achtertuin in een (te bezoeken!) voedselbos.

Arrangement Oerlekker Maashorst

Hoe (st)OER ben jij eigenlijk? Ga op pad met een schaapsherder en ervaar hoe zijn of haar dag eruit ziet. Een tuinkruidencocktail drinken en je eigen maaltijd bereiden met onkruid en zelfgeplukte ingrediënten in een kuil in de grond? Dit is het nieuwe heden in het oergebied in Brabant!

3 overnachtingslocaties uit De Maashorst die je niet mag missen

Voor de ultieme oer-ervaring blijf je slapen in het gebied. De echte avonturier overnacht in een tent, maar misschien heb je meer ruimte nodig en zoek je een gave groepsaccomodatie. Of wat dacht je van een nachtje in een echte hooiberg?

Charme Camping Hartje Groen

Schaijk

Avontyr

Reek

B&B In D’n Boogerd

Zeeland