Gastvrij Brabant maakt van Kerstmis totaalbeleving

“De overtreffende trap serveren”

De Brabantse restaurants staan te trappelen van ongeduld om je de culinaire kersttrends van 2018 voor te schotelen. Let op: niet alleen op je bord en in je glas belooft het een feest te worden. Een rondje door de provincie voorspelt ons dat niet alleen de chef-koks heerlijk eten aan het bereiden zijn, maar ook de stylisten zijn druk in de weer.

Food-tips van onze locals

Local Eliatha


Speciaalbier proeven bij Bierbrouwerij Oijen

“Sinds 1989 wordt er in Oijen (Gemeente Oss) speciaalbier gebrouwen. Bierbrouwerij Oijen is gevestigd in een verbouwde boerderij met een gezellig, landelijk karakter. De proeverij is een aanrader, want Oijens bier heeft veel verschillende varianten: naast vijf ‘vaste’ bieren kun je er genieten van heerlijke seizoensgebonden biertjes, zoals winterbier of een herfstbock. De paradepaardjes zijn de Kaboem en Help-Henk-de-winter-door-bier; heerlijk tijdens de koude dagen…”


Oijense Bovendijk 61, 5394 LA Oijen


Local Florence


Hollandse Pot in Breda

“Restaurant Den Boerenstamppot zit al 40 jaar in een zijstraat van de Havermarkt in Breda. Je komt binnen en je stapt voor je gevoel terug in grootmoeders tijd. Voor 8,50 euro kan je 3 gangen uitkiezen Hollandse pot zoals thuis in een huiselijke en gemoedelijke sfeer.”


Schoolstraat 3, 4811 WB Breda

Local Noud


Proef de Afgaanse Keuken in Eindhoven

“Eens heel anders eten, maar wel betaalbaar, duurzaam, dagvers en in een bijzondere sfeer? Bij Flavor & Spice proef je de kruidige Afghaanse keuken. Tip: kies ‘Tafeltje Vol’, vertrouw op de kok en krijg een tafeltje vol met dagverse ingrediënten, allen bijzonder gekruid. Geheel in stijl kun je op de grond zitten om te eten. Maar aan tafel mag ook…”


Bleekstraat 23, 5611 VB Eindhoven

Local Anne


Koffiecafé Buutvrij in Tilburg

Ze noemen zichzelf een Creatief Koffiecafé, want naast een lekker bakje koffie met een goed stuk gebak kun je bij Buutvrij ook cultuur snuiven. Zo hebben ze altijd een wisselende expositie van een lokale kunstenaar en organiseren ze regelmatig optredens van bijvoorbeeld singer-songwriters. Ik kom er zelf overigens voornamelijk voor de lunch. Goed belegde sandwiches voor een schappelijke prijs.


Stationsstraat 49, 5038 EC Tilburg

“Gastvrijheid zit in onze genen”

Brabant en eten zijn al eeuwen met elkaar verbonden. Brabanders staan bekend om hun gastvrijheid en zijn echte Bourgondiërs. Wat is de oorsprong van deze gastvrijheid en gastronomie? Wat is er zo kenmerkend aan deze gastvrijheid en hoe smaakt gezelligheid?

Fotografie: GastvrijBrabant - hoeproeftgastvrijheidinbrabant.nl

Walking dinner in Tilburg

Blog Anne Travel Foodie over Tilburg

"I went on a walking dinner in my hometown Tilburg and it was so much fun! You’ll have a three course dinner at three different restaurants. It’s a great way to explore new restaurants but even if you’ve been to them all a walking dinner is a great idea for an original night out."

Foodstoet Kerst op de Kaai

Dit jaar gaat het gebeuren de wintereditie van De Foodstoet namelijk De Foodstoet - Kerst op de Kaai! Deze editie mag je niet missen, dompel je onder in de winterse sfeer, geniet (overdekt) van de heerlijke winterse gerechten van de foodtrucks, dans op de fantastische muziek, bezoek De Foodstoet kerstmarkt, de kids kunnen de schaatsen aantrekken en nog veel en veel meer!

Food & Boots

In deze wandeling worden Militaire gebou­wen en hun geschiedenis ver­bonden met winkels/horecagelegen­heden, die producten verkopen met een relatie naar dat militaire verleden: cho­colade, bier, aardappels, groente en fruit. Interessante weetjes over het leger en de industrie in de stad Breda krijgen ook een plekje op de plattegrond.

Pop-up Restaurant RAVANELLO

Slechts 18 avonden kookt het team van RAVANELLO een vijf gangen menu geïnspireerd op feiten, fabels en wetenswaardigheden die het afgelopen jaar in de provincie verzameld zijn.