Ontdek de geheimen van de Brabantse kastelen!

Verscholen in het Brabantse landschap schitteren de mooiste monumentale kastelen. Ontdek de best bewaarde geheimen van Noord-Brabant en laat je onderdompelen in de historische verhalen.

Ga je op pad met kinderen? Vooral tijdens de schoolvakanties zijn er volop activiteiten: beklim geheime trappen, ga mee op speurtocht of kruip in de huid van ridders en prinsen. Let op: de meeste van onderstaande kastelen zijn vrij toegankelijk, maar check altijd even de openingstijden via de website.


Een kasteel van de stad:

KASTEEL HELMOND

Een van de best bewaard gebleven middeleeuwse kastelen van Nederland. Kasteel Helmond is een kasteel zoals een kind het graag tekent: vierkant met ronde torens op de hoeken. Wist je dat Kasteel Helmond de grootste waterburcht van Nederland is? Ontdek het bijna 700 jaar oude kasteelverhaal en geniet van kunst en fotografie in Kunsthal Helmond. En na afloop wandel je zo het centrum van Helmond in.

Verscholen in de natuur:

KASTEEL MAURICK IN VUGHT

Kasteel Maurick ligt op een eiland in de Dommel, op steenworp afstand van ’s-Hertogenbosch. Het kasteel heeft een roemrijke geschiedenis met gasten als de prinsen Maurits en Frederik Hendrik en bewoners als de familie van Lanschot. Met restaurant, brasserie, hotel en vergadercentrum is Kasteel Maurick een perfecte uitvalsbasis voor fijnproevers, zakelijke gasten en natuurliefhebbers.

Een machtig monument:

KASTEEL HEESWIJK

In Kasteel Heeswijk beleef je de bewogen geschiedenis van bijna duizend jaar macht, trots en cultuur van de Brabantse elite. Beklim de torens, ontdek de rijke kasteelzalen en geniet van de kasteeltuin. Het kasteel is tevens een Brabantse Natuurpoort en wordt omringd door Landgoed Heeswijk, waar je heerlijk vertoeft in de prachtige natuur. Voor kinderen zijn er op woensdagmiddagen speciale rondleidingen.

Meer kastelen in Noord-Brabant:

#visitbrabant

@margavandersteen

Kasteel Stapelen Boxtel

@cindyvervuren

Kasteel Bouvigne Breda

@dirksmit

Kasteel Croy

@patrickfotografeert

Kasteel van Breda

@hollander62

Kasteel Dussen