Brabantse steden

in wintersfeer

‘s-Hertogenbosch

Bosch’ Winterparadijs op de Parade in ’s-Hertogenbosch is de plek om samen te komen met familie, vrienden of andere dierbaren. Drink samen een kop warme chocolademelk met slagroom of glühwein in het gezellige overdekte horecapaviljoen. Ondertussen genieten de kinderen op de schaatsbaan! Buiten op het plein komt het kerstdorp tot leven. Spits je oren en kijk je ogen uit. Een koptelefoon houdt je oren warm en vertelt je mooie verhalen. Ondersteund door het licht en de beweging op het plein. Ook is er een buitenpodium dat gebruikt wordt door talenten. Wie dat zijn? Kijk op www.boschwinterparadijs.nl voor het volledige programma.

Een warme decembermaand vier je in
’s-Hertogenbosch.

Bosch’ Winterparadijs: 8 december 2019 tot en met 5 januari 2020.

Alles in het pittoreske vestingstadje aan de Maas ademt de sfeer die zo goed past bij kerst. De schilderachtige straatjes, de historische panden, de vele authentieke winkeltjes en de gezellige horeca. De perfecte plek dus voor één van de mooiste kerstmarkten van Nederland: Christmas by Candlelight. Kraampjes bij kaarslicht, overal kerstzang, vuurkorven, straattheater, foodtrucks en glühwein. Nederland op zijn mooist, in kerstsfeer.

De kerstmarkt centreert zich rond de Vismarkt, Engstraat, Botermarkt en Nieuwstraat en vindt plaats op vrijdag 13 december van 14:00 tot 22:00 uur en op zaterdag 14 december van 12:00 tot 20:00 uur.

Heusden

Foto: Corne van Beek

Eindhoven

Foto: Nick Bookelaar

Het is weer hoog tijd voor de fijnste feestdagen in Eindhoven. Van 16 november 2019 t/m 5 januari 2020 staat de binnenstad van Eindhoven in het teken van een nostalgisch gezellige winterperiode met prikkelende activiteiten. Eindhoven staat bol van winterse evenementen die iedereen in gezellige feeststemming brengen. Of je nu van schaatsen of shoppen houdt; het Fijne Feestdagen Festival komt er weer aan!

Kijk voor een compleet overzicht op fijnefeestdagenfestival.nl

Vier de winter in Breda. Eindeloos winkelen in een prachtig, historisch decor. Je laten verwennen in een van de vele kroegen of restaurants. Breda is niet voor niets uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland! Zondag 15 december is het extra sfeervol in de binnenstad tijdens Kerst met Anton Pieck op het Begijnhof. Een kleine theaterroute voert je terug in de tijd van de Begijnen. Bijzonder is de tentoonstelling van originele werken van Anton Pieck uit het Anton Pieck museum uit Hattem. Ook zijn er optredens van koren in de Waalse kerk en de Begijnhof kerk. Bekijk de kraampjes op de kleine kerstmarkt in de pastorietuin en geniet van de oude ambachten die te zien zijn.

Breda

Helmond

Kasteel Helmond, de grootste waterburcht van het land, wordt van 11 december t/m 5 januari omgetoverd tot Winterkasteel Helmond. En dat betekent genieten met de hele familie van de winter en van Kerst op zijn leukst! Het kasteel is sfeervol aangekleed, met gezellige kerstlichtjes, kerstmuziek en chique gedekte tafels. En wat is Kerstmis zonder wensboom? Tijdens de kerstvakantie zijn er leuke activiteiten te doen voor het hele gezin, families en liefhebbers van cultureel erfgoed.

Altijd weer genieten: de ijsbaan in de binnenstad van Bergen op Zoom! In december staat ie weer op de Grote Markt, dit keer grootser en mooier dan ooit… Uiteraard is er in de tent en in de horeca op de Grote Markt genoeg lekkers te vinden voor na het schaatsen. In het weekend van 13 december is het tijd voor Kerst op de Kaai; Dompel je onder in de winterse sfeer, geniet van de heerlijke winterse gerechten van de foodtrucks, dans op de fantastische muziek en bezoek De Foodstoet kerstmarkt. Ondertussen vermaken de kinderen zich op de schaatsbaan.

Bergen op Zoom

Tilburg

Gezellig winkelen in een sfeervolle binnenstad, ook op zondag, want in Tilburg zijn de winkels 7 dagen in de week geopend. In het weekend van 14 en 15 december is Tilburg helemaal in kerstsfeer. Op zaterdag met de wintereditie van Tilburg Zingt en zondag de wintereditie van Dwalerij; een gezellige markt in het mooie Dwaalgebied. Van vrijdag 27 t/m maandag 30 december wordt het weer genieten van culturele hoogstandjes voor het hele gezin, rustig bijkomen van de kerst zit er dus niet in. Tijdens Spruit kinderfestival wordt het vier dagen lang genieten van voorstellingen, concerten, films en bijzondere ontmoetingen.