Streekproducten

Lokaal en authentiek is helemaal hip

Streekproducten zijn terug van weggeweest. Lokaal, seizoensgebonden en authentiek is vandaag de dag helemaal hip. Streekproducten zijn al lang geen modieuze gril meer. Ze zijn synoniem aan kwaliteit en een gezonde levensstijl. Een trend met revolutionair potentieel. We hebben een aantal van die Noord-Brabantse potentials voor je op een rijtje gezet. Maar wie zijn wij? Ontdek ze vooral zelf!

Asperges uit Noord-Brabant

Zelf vissen op ansjovis

Ansjovis. Je zou vermoeden dat het een typisch mediterraan zout visje is. Toch? Lekker op Spaanse tapas, als topping op de Italiaanse pizza of in een Franse salade niçoise. Maar ansjovisjes zwemmen ook in grote scholen rond Nederland. Tegenwoordig wordt ansjovis in Nederland alleen nog maar in Noord-Brabant gevangen, bij Bergen op Zoom. Het bezoek aan de weervisserij (periode mei t/m begin juli) is een unieke gelegenheid om de eeuwenoude vangstmethode met netten mee te maken.

Beleef "Een Goei Leven"

Spannende wandelingen en pop-up diners in de nacht? Lichtkunst op historische gebouwen, poëzie en interessante lezingen? Beleef De Nacht van een Goei Leven in het Land van Cuijk op zaterdag 23 juni! En ‘Een Goei Leven’ is meer. Op 13 en 14 oktober maak je een tour langs bijzondere foodbedrijven en heerlijke proeverijen. Maak een driegangendiner met streekproducten onder leiding van een chef-kok, bezoek het Pluk & Oogstfeest bij Kasteel Tongelaar in Mill of onderga een unieke Wagyu Experience…

Philips Fruittuin

Bijna 90 jaar geleden besloot Anton Philips om in Eindhoven een grote fruittuin aan te leggen. Als werkverschaffingsproject. Zo konden Philips-werknemers tijdens de crisisjaren aan het werk blijven en leverde het fruit een bijdrage aan de gezonde voeding van de werkers. De Philips Fruittuin is nu een twaalf hectare grote appel-, peren- en pruimenboomgaard met een pannenkoekenhuis, speeltuin en streekproductenwinkel. Een ideaal start- en eindpunt voor diverse fiets- en wandelroutes in het gebied en richting Het Groene Woud.