Shortstay in Noord- Brabant

Ontdek Noord-Brabant, European Region of Gastronomy 2018!

Ben je helemaal klaar om onze regio te ontdekken? Wij inspireren je graag met twee mogelijke 24-uurs belevingen, helemaal in het teken van food.

Beleving 1

Oss en 's-Hertogenbosch

Tentoonstelling We are Food, Oss

In Museum Jan Cunen in Oss bezoek je de tentoonstelling ‘We are Food’. Deze tentoonstelling laat je op een ongewone manier kijken naar voedsel. Kunst maakt gewone dingen bijzonder, ook ons voedsel…

Credits: We are Food_Jan Cunen_Tjalf Sparnaay, Foodscape, 2014

Overnachten in Bossche Suites

Een ding is zeker: slapen in Bossche Suites zal je niet teleurstellen. Deze twee karakteristieke panden liggen op steenworp afstand van alle hotspots in het centrum. En natuurlijk ’s avonds heerlijk dineren in de Bossche binnenstad…

Veghel en Eindhoven

CHV Noordkade: rondleiding en proeverij

In de Proeffabriek op CHV Noordkade in Veghel kun je van alles beleven, zien, proeven en kopen. Van foodmarket tot wijnproeverij, van speciaal bier tot kookwinkel. Tip: wandel zelf je eigen culinaire rondleiding met proeverij!

Credits: Margot van Kleef

Downtown Gourmet Market, Eindhoven

Sushi, pintxos, streetfood, pizza, hamburgers… In de Down Town Gourmet Market in Eindhoven geniet je van meer dan 20 foodbarretjes onder één dak, met in het midden één groot terras. Zin om na afloop een barretje of discotheek te bezoeken? In Eindhoven zit je goed!

Beleving 2

Heusden en Oisterwijk

Ontdek Heusden: lunch en wijnproeverij

Start je middag met een heerlijke lunch bij Van Dijk in de stadshaven van Heusden. Aansluitend wandel je met een gids door deze prachtige vestingstad. Sluit je middag af met een wijnproeverij in proeflokaal Heeren van Heusden in Commiezenhuis.

Overnachten in Oisterwijk

Hotel Leijhof is een luxe en sfeervol hotel op loopafstand van het centrum van Oisterwijk. Dineren? Dat kan in het hotel zelf of in een van de gezellige restaurants in hartje Oisterwijk.

Credits: @sandrajuto

Etten-Leur

Rondleiding wijn- en aspergeboerderij

Na het ontbijt vertrek je richting Etten-Leur, in het westen van Noord-Brabant. Bij wijn- en aspergeboerderij De Santspuy geniet je van een rondleiding, waar je natuurlijk mag proeven van verse kwaliteitsproducten… (let op: wel even vooraf reserveren).

Credits: @sandrajuto

Rondleiding Van Gogh Kerk

Als je in Etten bent, mag een bezoekje aan de Van Gogh Kerk natuurlijk niet ontbreken. In Etten liet Vincent zich voor het eerst inschrijven als kunstschilder en legde hij de basis voor zijn meesterwerken.