Nederland gaat op slot in 2020. Na een jarenlange stijging van het (inkomend) toerisme, zorgt Corona ervoor dat de deuren moeten sluiten. De sector heeft het zwaar. Ondernemers moeten schakelen. En wij ook. We zitten bovenop de Corona-ontwikkelingen en bewegen mee met (reis)trends, beperkingen en versoepelingen.

We ontwikkelen een unieke campagne om samen met de sector aan heel Nederland te laten zien dat je in Brabant moet zijn zodra de deuren weer open gaan. We stellen veiligheid voorop, gidsen allereerst naar rustige plekken in onze provincie en laten zien hoe veerkrachtig en bijzonder Brabant is. Deze campagne trekken we door naar 2021. We passen steeds opnieuw de boodschap aan; van inspiratie (voor later) tot conversie (kom nu). Van focus op Brabant en Nederland naar opnieuw ook België en Duitsland. We blijven in gesprek met de sector, delen kennis en trends en houden Brabant op het netvlies bij de consument én de reiswereld. Nationaal en internationaal.

Hier moet je zijn in Brabant is een campagne waarin co-creatie centraal staat, met een hoofdrol voor honderden Brabantse vrijetijdsondernemers, tientallen DMO’s, gemeenten en lokale toeristische diensten. Daarbij verbinden wij partners en projecten, versterken we de vrijetijdssector en verwonderen we onze bezoekers en inwoners met al het moois dat gemaakt en ontdekt kan worden in Brabant. Dit online magazine laat de kracht van deze unieke samenwerking zien. Het is een tijdlijn waarin we de belangrijkste acties voor de Brabantse vrijetijdssector en onze partners, publicaties en on- en offline uitingen binnen de campagne Hier moet je zijn in Brabant van de afgelopen twee jaar inzichtelijk maken. Ook vind je op pagina 9 de belangrijkste campagneresultaten terug in een infographic. Corona is nog niet voorbij, maar de blik is weer gericht op de toekomst. Samen op weg naar herstel van de sector!