Shortbreak

Beekse Bergen, Hilvarenbeek & Oisterwijk

Dag 1

Spot de Big Five bij Safaripark Beekse Bergen

De meesten kennen Hilvarenbeek in het Hart van Brabant natuurlijk van Safaripark Beekse Bergen, het grootste wildlife safaripark van Europa. Hier spot je al lopend door het uitgestrekte park, met de bus-, boot- of autosafari de Big Five! In Safari Resort Beekse Bergen kun je heerlijk overnachten in een vrijstaande lodge, safaritent of boomhut en wakker worden met uitzicht op de weidse savannes met wilde dieren. Of kom genieten van de Brabantse natuur en het prachtige Victoriameer op Vakantiepark Beekse Bergen. En vergeet Speelland Beekse Bergen niet waar de kids zich helemaal uit kunnen leven en bij goed weer ook heerlijk buiten kunnen zwemmen.

Wist je dat dit deel van Brabant ook wel het groene hart van Brabant genoemd wordt? Met kilometers fiets- en wandelplezier? Alles is binnen handbereik. Haal dus het maximale uit je weekendje Beekse Bergen!

Vanzelfsprekend heeft ook Safaripark Beekse Bergen de nodige maatregelen getroffen om de veiligheid te waarborgen. Zo zijn er afhaalpunten bij de horeca ingericht, kun je tijdelijk maar in één richting door het park wandelen en is er desinfectiegel aanwezig bij de sanitaire voorzieningen. Safaripark Beekse Bergen hanteert ook een maximum aantal bezoekers per dag. Om dit maximum te bewaken en jouw bezoek te kunnen garanderen, is het verplicht om op voorhand online toegang tot het park te reserveren en een tijdslot te kiezen.

Dag 2

Ontdek het Groene Hart van Brabant

Wat dacht je van een toffe wandeling boordevol verhalen op weg naar een van de meest spectaculaire uitkijkpunten van Brabant, d’n Flaestoren? De prachtige Herberg In den Bockenreyder is hiervoor het perfecte vertrekpunt na een heerlijke lunch.

Of pak de andere kant van Hilvarenbeek – het prachtige Oisterwijk. Bekend van de Lind met haar gezellige terrasjes en mooie boetiekjes. Bezoek in Oisterwijk ook zeker het Leerfabriek-KVL net aan de andere kant van het spoor. Geniet bijvoorbeeld van kunst bij Sundaymorning@ekwc; het Europees Keramisch Werkcentrum dat kunstenaars en architecten van over de hele wereld trekt. Hier kun je ook letterlijk een kijkje nemen in de bakkerij van niemand minder dan Meesterbakker en Patissier Robèrt van Beckhoven. Wie kent hem niet van al dat lekkers en natuurlijk van Heel Holland bakt en de Cup Cake Cup. Grote kans dat je hem hier tegenkomt!

Vul je picknickmand met lekkers uit de winkel bij Robèrt of strijk neer bij Keuken van Leer voor een heerlijke lunch. Vanuit hier fiets je zo naar de sprookjesachtige Oisterwijkse Bossen en Vennen. Hier is het ene ven nog sfeervoller dan het andere. Ga samen op avontuur op zoek naar de mooiste vogels of insecten. Vanaf bezoekerscentrum Groot Speijck bijvoorbeeld, met direct achter het restaurant het OERRR bos. Hier zijn speciaal voor kinderen 3 routes uitgezet. Of start bij Boshuis Venkraai of Restaurant Meneer van Eijck.