Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen

Wist je dat Noord-Brabant maar liefst 4 Nationale Parken telt? Met in het midden van Brabant één van de grootste stuifzandgebieden van Europa? Hier vind je Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen.

Een waanzinnig uitgestrekt gebied met bossen en heidevelden. En vooral veel zand. Niet voor niets wordt dit natuurgebied ook wel de Sahara van Brabant genoemd.

Een heerlijk gebied voor jong en oud, het hele jaar door! Als de heide in bloei staat zoals einde zomer. Of in de herfst als de blaadjes kleuren. Natuurlijk in de lente en ook in de vrieskou met een winterzonnetje en vorst aan de grond dat zorgt voor die prachtig witte gloed. Het is één grote buitenspeeltuin!

Niet alleen voor een heerlijke wandeling of fietstocht, ook voor de liefhebber van één van de uitdagendste mountainbikeparcoursen van Nederland. De imposante zandduinen zorgen voor brandende kuiten! Even bijkomen? Strijk neer op het grote terras van de Roestelberg of Natuurpoort De Drie Linden of laat je kinderen nog even los in de toffe speeltuin van Recreatiepark Het Genieten. Met Brasserie, waterspeeltuin in de zomer én binnenspeeltuin voor als het buiten nat is.

Als je je even helemaal wilt uitleven, hier moet je zijn in Brabant!

Laat je verrassen door Brabants Duingoed

De Duinboeren van Brabants Duingoed houden het landschap rond de duinen mooi. Ze zetten zich in voor natuur, biodiversiteit, water, milieu, energie, educatie, zorg of dierenwelzijn. En ze maken eerlijke, ambachtelijke streekproducten die je kunt kopen in diverse streekwinkels in de omgeving. Deze fietsroute voert je langs diverse bedrijven van de Duinboeren. Vergeet vooral niet af te stappen, je bent van harte welkom bij de Duinboeren van Brabants Duingoed!