Ontdek
De Maashorst

Het is heerlijk fietsen en wandelen in de Maashorst, hét oergebied van Nederland. Een uniek gebied in Noord-Brabant, waar de natuur het voor het zeggen heeft. Bomen, planten en beesten zijn hier de baas, net zoals vroeger.

Spot de wisent, Tauros en de Exmoorpony, de oerbewoners van dit gebied, en ga op zoek naar de wijst, de natuurparel van het landschap. Ontdek ook de historische opgravingen en alle andere schatten van De Maashorst. Volg je oerinstinct!

Je eigen route

Met de routeplanner op Routes in Brabant stel je zelf heel gemakkelijk je eigen wandel- of fietsroute samen via het officiële knooppuntennetwerk.

Docus de Das Avonturenpad

Rennen, klimmen, voelen, genieten, wandelen, ontspannen, balanceren en ontdekken. Ga mee op avontuur in De Maashorst met Docus de Das. Deze route is speciaal voor kinderen. Ze beleven een spannend avontuur met leuke spelelementen. Zo leer je tijdens het beantwoorden van de vragen heel veel over de natuur. Weet jij bijvoorbeeld waarom alle mollen blind zijn?

De route start vanaf Charme Camping Hartje Groen, één van de topcampings in Noord-Brabant. Meer over deze en andere top campings in Brabant lees je hier.

Meer natuur ontdekken in Noord-Brabant?

Local Audrey

“Het Mastbos: in alle jaargetijden een aanrader!”

Local Florence

“Alpaca wandeling, een aanrader voor jong en oud”

Local Bianca

“Dwalen door het zand in de Loonse en Drunense Duinen”

Local Ingrid

“Spelen en ravotten op kabouterpad De Pelen”

Lees meer uittips van onze Locals