Ontdek onze bruisende binnensteden met hippe hotspots

Noord-Brabant, de Nederlandse regio waar design wordt gecreëerd en designstudio’s hun deuren openen voor bezoekers.

In het episch centrum vind je Eindhoven, de Dutch Design hoofdstad met de beroemde Dutch Design Week en de internationaal vermaarde Design Academy Eindhoven. En dan Tilburg, de nieuwe urban lifestyle hotspot met bruisende erfgoedlocaties en een levendige festival scene. Ook in de regio rond Eindhoven en Tilburg, zoals bijvoorbeeld Helmond, geven uitdagende designers, makers en ambachtslui de maatschappij van de toekomst vorm.

Foto: Dutch Design Week © Oscar Vinck

Tilburg

Tilburg heeft veel verborgen parels, maar ook spraakmakende musea, zoals De Pont en het TextielMuseum en een dwaalgebied vol bijzondere winkels in prachtige historische panden.

En wat te denken van de hippe Spoorzone, met de LocHal, Doloris en vele restaurants waar je heerlijk kunt eten. 

Een citytrip naar Tilburg winnen?

Local Florence

"Levendig museum over de textielindustrie in Tilburg”

Wat is het Textielmuseum mooi, levendig en inspirerend! Er is erg veel te zien, zoals de DamastWeverij, een werkende stoommachine en een speciale bibliotheek. Ook de tijdelijke tentoonstellingen zijn de moeite waard.

Local Alena

“Genieten in het Dwaalgebied”

Zoek je een gezellig lunchcafé in het Tilburgse Dwaalgebied? Dan moet je bij Nieuwland zijn. Je hebt er heerlijke gerechten en lekkere versnaperingen voor bij een kopje koffie. Alles is dagvers en huisgemaakt. Een heerlijke plek!

Local Niek

“Sky Mirror voor het De Pont museum”

Voor mij is dé hotspot in Tilburg: Sky Mirror van Anish Kapoor voor De Pont Museum. Deze ‘hemelspiegel’ staat in een tuin op het voorplein van het museum. De Pont - gevestigd in een voormalige wolspinnerij - is een aanrader voor iedereen die van moderne kunst houdt!

Eindhoven

Een constante vibe van creativiteit en een overvloed aan originele hotspots. Welkom in de eigenzinnige en energieke stad Eindhoven!

Fijn winkelen in de binnenstad, De Bergen, Woensel Westside Stores of Strijp-S. Genieten van kunst en design in het Van Abbemuseum, MU bij Piet Hein Eek of tijdens de Dutch Design Week. Fietsend of wandelend de stad ontdekken en heerlijk eten in een van de vele restaurants.

Tips van onze locals

Local Claudia

“Meer dan 20 foodbarretjes onder één dak”

De Down Town Gourmet Market aan de Smalle Haven is een ontzettend leuke foodhal, met middenin één groot terras. Er is genoeg lekkers te vinden: van Vietnamees tot Mexicaanse taco’s en van burgers tot speciale ijssoorten. Super gezellig om te borrelen met vrienden!

Local Noud

“Spot de designers in restaurant Piet Hein Eek”

Een winkel, galerij, showroom, atelier en restaurant in één! Wie langsgaat bij Piet Hein Eek zal zich niet snel vervelen. Kijk ook eens naar de fotolijstjes tegen de muur naast de deur. Hier hangen foto’s van vele designers in hun atelier. Een echte kennisquiz voor designliefhebbers…

Local Kelly

“Fijne sfeer bij Coffeelab”

Een dagje Eindhoven? Ga eens langs Coffeelab bij het Centraal Station. Als het lekker weer is, hebben ze een heerlijk terras, vaak ook met een muziekje. Je vindt hier ook de Brandstore van VVV Eindhoven, handig!

Helmond

Een prachtige stad, gelegen nabij Eindhoven. In Helmond kun je niet alleen heerlijk shoppen, genieten op het terras of borrelen in een gezellig café, maar ook de mooiste festivals en evenementen bezoeken.

De stad Helmond is een beleving voor iedereen, van jong tot oud! Met een prachtig kasteel en bijzondere architectuur zoals Brandevoort en de beroemde kubuswoningen.

Tips van onze locals

Local Rob

“Kijk je ogen uit in het theater van de stad”

Wie Helmond bezoekt, moet zeker een kijkje nemen bij Theater Speelhuis. Deze voormalige kerk is verbouwd tot theater van de stad: oude details, veel glas en prachtig verlicht in de avond. En natuurlijk kun je er ook vele gevarieerde voorstellingen bezoeken.

Local Ingrid

“De grootste waterburcht van Nederland”

Museum-Kasteel Helmond is een van de best bewaard gebleven middeleeuwse kastelen van Nederland. Erg leuk om met kinderen te bezoeken. In de zomer zijn er allerlei activiteiten zoals knutselen, speurtochten en koken. Ook kun je er een verjaardagsfeestje vieren.

Local Maria

“De Cacaofabriek: een mix van oud en nieuw”

Op de plek waar vroeger cacaopoeder en chocoladeproducten gemaakt werden, kun je tegenwoordig heerlijk ontspannen. In de Cacaofabriek vind je onder meer een geweldige popzaal, meerdere filmzalen en een prima restaurant. Wanneer het mooi weer is, kun je heerlijk op het terras zitten.