Wereldstad-vibes in Breda

“Als je blij wordt van terrasjes, barretjes, restaurants dan moet je in de Veemarktstraat in Breda zijn. Een van mijn persoonlijke favorieten is Bobbi’s Bar, maar er is meer. De Cake Room bijvoorbeeld, de vrolijkste, maar vooral ook de meest roze cake boetiek van Nederland. Of ga naar naar de Jongens van Zand en Klei.”

Foto: Myra Madeleine

“Het markiezenhof by night.”

“We explored the region Brabant in Netherlands this weekend. Our second stop was Den Bosch. The narrow streets and the canal Binnendieze create a nice atmosphere for an evening stroll.”

“In The Netherlands you’ll find so much diversity in nature. Like here in NP De Loonse en Drunense Duinen in Brabant there’s a large sand drift (zandverstuiving) with unique vegetation.”

Foto's: Visual Stories by Isabel

Op pad met een échte ranger!

“We pakten onze bagage uit en als eerste activiteit gingen we op safari met de jeep en een gids. Ik zou dit echt zoooo hard aanraden, je komt zo dichtbij en kan de dieren bijna aanraken. Nu, aanraken mocht uiteraard niet. De kinderen leerden ontzettend veel bij en hun monden stonden het grootste deel van de tijd open van verbazing.”

“Heusden is one of Dutch fortress cities (check the last capture) located in Brabant province. From above it is like star shaped!

“Nooit gedacht dat op safari gaan in Nederland zo leuk kon zijn. Wakker worden met deze prachtige dieren in je achtertuin was geweldig.”

Foto: Ik wil meer reizen

Bossche bollen eten!

“Zelfs van ‘echte Bosschenaren kregen wij de tip om de echte Bossche Bol te proeven! Kort samengevat is het een hele grote slagroomsoes met een laag chocolade er overheen. Op de calorieën moet je dus even niet letten ;)”

“Laatst was ik een weekendje weg naar Eindhoven en daar zijn we naar de winkel van Piet Hein Eek geweest. Dat was ook echt zo’n plek waar ik bijna alles wil kopen. Op de bovenste verdieping vind je ook een hele toffe galerie (zie deze foto!), het is een soort minimuseum, en als je honger hebt is er ook een heel leuk restaurant waar je kunt eten of een drankje kunt doen!“

“1,5 week geleden ging ik citytrippen in Helmond en dat was top! Zo at ik de beste rendang ooit bij sterrenrestaurant Rozario en fietste ik door deze mooie wijk in Helmond!”

Rooftopbar Vane: sublieme cocktails en een waanzinnig uitzicht

“Wat is een stedentrip zonder een bezoek aan een trendy rooftopbar? Op het dak van het NH Collection Eindhoven Centre Hotel vind je restaurant en skybar Vane, een geweldige plek om te genieten van heerlijke cocktails. En dan word je ook nog eens verwend met het beste uitzicht over de stad.”

Foto: Ik wil meer reizen

Beklim de 183 treden van De Peperbus

“Vraag je een ‘Bergenaar naar de Peperbus, dan weet iedereen wat je bedoelt: de Sint-Gertrudiskerk van Bergen op Zoom. Een leuke activiteit in Bergen op Zoom is het beklimmen van de 183 treden van de Peperbus. Grappig feitje: tijdens carnaval, wat in Bergen op Zoom ‘Vastenavend’ wordt genoemd, wordt de Peperbus helemaal aangekleed, inclusief stropdas.”

“Today we're exploring some of the 'Brabant' part of the 'Vincent van Gogh Europe' route. This route contains 16 locations in the Netherlands , Belgium and France. Along the way we discovered this beautiful little courtyard, called a 'hofje' in Dutch. In this town Vincent van Gogh got his first studio, where he started to make sketches. It was next to the church where his father was a pastor.”

Culinair genieten in een monumentale treinwerkplaats!

“Veel glas, hoge plafonds, staal en de warme luxe van fluweel en zware gordijnen. Deze prachtige, monumentale treinwerkplaats van de NS moest een tweede leven krijgen en dat is met restaurant EVE helemaal gelukt. Geniet van eerlijke, verse producten van dichtbij in een keur aan ‘délicieux’ gerechtjes.”

“Fort De Roovere in de rand van Bergen op Zoom, ideaal voor een fotoshootje.”

“I joined a discovery tour about the origin of the famous Dutch painter “Vincent Van Gogh”. We visited Etten-Leur where he started his career as a painter. He probably got his talent from his mom, who loved to draw as well. Behind this church he started his very first small studio. What do you know about Vincent Van Gogh?”

“Officially one of my favorite spots to visit in Tilburg and so glad to be able to see this beauty in almost empty state. This huge building was used to be Locomotive Hall in 1932 to maintain & repair Dutch locomotive trains. Now LocHal is transformed into huge library, place to work and meet for everyone.”