Dit doolhof moet op je bucketlist!

"Doloris Meta Maze is een plek waar je je even Alice in Wonderland waant. Je belandt in gekke ruimtes, waar je moet klauteren, klimmen en vol verwondering uitkomt. En na afloop kun je heerlijk bijkomen bij Doloris Rooftopbar. Je kunt heel tof buiten zitten, maar binnen is het ook erg sfeervol ingericht.”

Foto: Doloris Karmanoia

“Probably one of my favorite urban spots in Eindhoven Strijp-S district. So lucky that we were allowed to explore this 90 years old factory in empty state. This building was built in 1929 and used to be an old power plant that provide Philips with energy to run their factories.”

Foto: Bijzonder Plekje

BAAI zijn is meemaken!

“Varen over de Singels van Breda is een leuke manier om de stad te ontdekken. Een leuke hotspot om aan te meren? Dat is BAAI, een ‘strandpaviljoen’ aan de haven/de Mark. Geniet van het ontspannen festivalsfeertje; met je voeten in het zand en een fris drankje in je hand.”

“We just visited the new born giraffe in Beekse Bergen, this made us feel so good. Mother and her baby are doing great. This is just another reason to visit this beautiful parc.”

“Veel steden hebben een hofje, zo’n mooie en stille plek. Sereen en vredig. Wanneer je in Breda bent, pak een momentje rust in het Begijnhof. Gewoon even zitten en niets... “

Lunchen in een Berlijnse vibe

“Een van de leukste plekjes om te lunchen in Eindhoven is Onder de Leidingstraat bij Strijp-S. Sowieso houden we enorm van de rauwe Berlijnse vibe die in dit deel van de stad hangt en als je dan ook nog eens bij een hip tentje als Onder de Leidingstraat terecht kan voor een healthy lunch, zijn we helemaal verliefd. Dikke aanrader dus!”

Foto: We are Travellers

“If I would say Brabant is out of this world, would you believe me?”

Ontdek de geboorteplaats van Van Gogh

“Vraag je je af waar Vincent van Gogh eigenlijk is geboren? In het Brabantse Zundert dus! Op de plek van het geboortehuis van Vincent, staat nu het Vincent van GoghHuis. In de vaste presentatie ‘De wortels van een meester’ wordt de geschiedenis als het ware tot leven gewekt door middel van een kijk- en luisterspel."

Foto: Travellust

Goddelijk dineren bij sterrenrestaurant De Rozario

“De jonge chefkok Jermain de Rozario was in het verleden vuilnisman maar kookt nu de sterren van de hemel. Hij heeft Indonesisch bloed en daarom proef je in de gerechtjes ook invloeden uit de Indonesische keuken. Het smaakt niet alleen goddelijk, het is ook nog eens zeer betaalbaar. ”

“An evening stroll in the alleys of Bergen op Zoom. It lies in the south of the Netherlands and belongs to the region of North Brabant.”

“Heusden, een aaneenschakeling van mooie gevels en Brabantse gastvrijheid.”

Vriendjes geworden met lange nek... ook al kijkt Oti wat raar

Van klein naar design: Van klei naar design – Cor Unum

“Het servies van een topchef ook op jouw keukentafel? Het kan bij Cor Unum in ’s-Hertogenbosch. Boek vooral een rondleiding of bezoek de open atelier dagen. Je kunt dan niet alleen een kijkje nemen in de galerie en winkel, maar ook daar waar de magie plaatsvindt: de productie ruimte!”

Foto: Bijzonder Plekje

“Ever imagined how it would be to live in a cube house? Yesterday we had the chance to take a look inside this house and it surprised me that there are so many spaces you can create inside this cube shaped house.”

“Here’s Baron 1898 with Joris en de Draak (water side) peeking through in the bottom corner. I honestly love that Efteling has most of their major coasters all grouped up in the same area, it makes for many picture opportunities like this one!”

“Tot 2011 werden de industriële gebouwen in de Tilburgse Spoorzone gebruikt voor treinonderhoud. Daarna kwamen de panden leeg te staan, maar in plaats van alles te slopen vestigden hier de meest toffe restaurants en andere leuke adresjes! Beste plan ooit, want nu is de Spoorzone uitgegroeid tot één van de meest trendy buurten van de stad.”

Blind Walls Gallery

“We wandelden uiteraard ook heel wat af. We kregen een rondleiding door het minder gekende gedeelte van Breda, dat boordevol (oorlogs)geschiedenis zit. Ook kwamen verschillende muurschilderingen tegen van de Blind Walls Gallery, een nieuw project van de stad Breda. Het is een openlucht museum met meer dan 80 muurschilderingen (gemaakt door nationale en internationale kunstenaars) die het verhaal van Breda vertellen. Een aanrader om ze eens op te speuren als je in de stad bent.”