Waan je in Afrika bij Vlisco

“Op het Vlisco-terrein in Helmond vind je prachtige Afrikaanse stoffen die van topkwaliteit zijn. Het winkeltje is zo ingericht dat het bijna op een mini museum lijkt. De Vlisco Factory Outlet ligt bovendien dichtbij de Cacaofabriek waardoor het ideaal te combineren is.”

Foto: We are Travellers

“Don’t you want to have this view everyday?”

“Het Van Abbemuseum verrast constant”

“Een van de meest toonaangevende musea voor hedendaagse kunst in heel Europa. Door de verschillende tentoonstellingen met soms gigantische objecten en dan weer kleine werkjes in al die ruimtes, verrast het museum je eigenlijk constant. Zelfs van de lift is een bijzondere ervaring gemaakt.”

Foto: We are Travellers

“Now I know why they called Eindhoven is a City of Light!”

Foto: Visual Stories by Isabel

“And the fairytales… oh my… Those are our all time favorite.”

“This windmill was painted by Vincent Van Gogh in Nuenen, Brabant. From 1883 till 1885 he lived in Nuenen with his parents. In this village you’ll find a lot of places which inspired Van Gogh for his paintings or which remind to his time here. A nice way to discover all Van Gogh history sights is by bicycle.”

“The St. Jans Cathedral in Den Bosch early morning. This cathedral is an iconic building in Den Bosch and definitely an eye catcher!”

“Our first stop in Brabant is Bergen-op-Zoom. A city that feels like a village with cute streets and friendly people.”

“Alsof je in een schilderij loopt…”

“Heusden dateert uit de vroege middeleeuwen en telt maar liefst 134 panden met monumentale status. Een stadswandeling mag dus niet ontbreken. Met een gids krijg je een goed beeld over de geschiedenis van de stad, de vesting, de architectuur, de natuur.”

Foto: Bijzonder Plekje

Even trappen voor La Trappe…

“Op een kwartiertje fietsen vanuit Tilburg vind je Bierbrouwerij de Koningshoeven. Binnen de muren van deze abdij worden prijswinnende biertjes gebrouwen. La Trappe Tripel is zelfs verkozen tot beste bier van Nederland! De abdij, het Proeflokaal en de brouwerij liggen prachtig!”

“No that’s not a movie set, it’s the old town of Heusden.”

“A quite afternoon wandering one of Helmond's amazing museums.”

Een oase van rust in levendig Breda!

"Park Valkenberg, achter het Kasteel van Breda, is een heerlijke groene plek in de binnenstad van Breda. Neem in de zomer je picknickkleedje mee en een goed boek, of rust uit op één van de bankjes. Leuk weetje: de kinderen van Willem van Oranje, Filips Willem en Maria, renden hier in hun jongste jaren rond."

Foto: We are Travellers

Stadsbrouwerij 013

“Vlakbij het water, in de Piushaven, vind je Stadsbrouwerij 013. Hier worden echte Tilburgse speciaalbieren gebrouwen en in het proeflokaal kun je volop proeven van het goud gele goedje en ambachtelijk eten. Je kan hier op een zomerse dag leuk buiten zitten, maar stiekem is het binnen nog net wat toffer dankzij de hippe inrichting. Ook tof, je kan zo de brouwerij in kijken zodra je het cafe / restaurant in loopt en er worden meer dan eens rondleidingen door de bierbrouwerij georganiseerd.”

“If you ever visit Breda, rent yourself a boat and see the city from a whole new perspective.”  

Het meesterstuk van De Tramkade

“Een culturele hotspot in ’s-Hertogenbosch! In het Werkwarenhuis vind je o.a. een restaurant en Social label shop. In die laatste worden designproducten verkocht met een prachtig verhaal. Echt even kijken! Loop een rondje over De Tramkade en ontdek ook Koudijs Kafé, de Bossche Brouwers en Espressobar DaSilva.”