Brabant is Open: de 50 allerleukste tips van andere reizigers

Wij weten natuurlijk wel wat dé plekken in Noord-Brabant zijn voor op je bucketlist. Maar hoe leuk is het om tips te krijgen van bezoekers die je voorgingen?

In deze editie van VisitBrabant Magazine vind je de 50 allerleukste tips van andere reizigers.

Van bootje varen tot dé foodspots voor een overheerlijke lunch of diner. Van culturele hotspots en bijzondere musea tot pittoreske straatjes vol boetiekjes om eindeloos te shoppen. Met deze enthousiaste reisverhalen en inspirerende foto’s krijg je meteen zin om je volgende weekendje weg naar onze prachtige provincie te boeken!

We heten je van harte welkom. Brabant is Open!

Kijk voor meer inspiratie ook op visitbrabant.com

Noord-Brabant ligt in het hart van Europa en in het centrum van de Benelux. Dichterbij Amsterdam en België dan je misschien denkt: 60 minuten! De ideale bestemming dus voor een dagtrip of een weekendje weg. Goed bereikbaar met de auto, per trein of het vliegtuig via Eindhoven Airport.

Eindhoven

Deze bruisende stad barst van de creativiteit, innovatie, technologie, design en kennis. Leer dé design hoofdstad van Nederland zélf kennen en ontdek alle hidden gems, hotspots, highlights en events.

’s-Hertogenbosch

De hoofdstad van Noord-Brabant met haar eeuwenoude binnenstad en prachtige straatjes. Indrukwekkende exposities in het Noordbrabants Museum en Design Museum Den Bosch. En natuurlijk bourgondisch genieten in de vele foodspots en gezellige cafés.

Tilburg

Tilburg leeft, bloeit en bruist als nooit tevoren! Laat je verrassen door al het nieuws in de stad. Ontspan aan het water in de Piushaven, ontdek de rauwe Spoorzone boordevol hotspots en shop ‘til you drop in het hart van de stad of het mooie Dwaalgebied.

Breda

Breda ademt geschiedenis. Hier ligt de basis voor ons Koningshuis! Ontdek de overblijfselen uit de rijke geschiedenis van Breda zoals het kasteel middenin de binnenstad en de Grote Kerk.

Helmond

Helmond, een bloeiende en boeiende stad middenin het groen met indrukwekkende architectuur, de oudste waterburcht van Nederland, fijne winkels en heerlijke terrasjes aan het water.

Van Gogh

Treed letterlijk in de voetsporen van Vincent van Gogh in Noord-Brabant. Hier werd Van Gogh geboren en groeide hij op. Een kwart van zijn totale oeuvre maakte hij in Brabant, waaronder zijn eerste meesterwerk de Aardappeleters.

Heusden

Proef de sfeer van weleer in vestingstad Heusden. Met fraai gerestaureerde gevels en een mooie stadshaven. Gezellige terrassen, mooie boetiekjes en goede restaurants. Wandel over de vestingwallen en geniet van het prachtige uitzicht.

Efteling

Beleef samen de allermooiste momenten in attractiepark de Efteling. Spannende achtbanen, betoverende attracties of spectaculaire parkshows, in de Efteling is voor iedereen wat te vinden. Een uniek park, midden in de natuur, 365 dagen per jaar geopend.

Beekse Bergen

Ontdek de prachtige natuur van Safaripark Beekse Bergen. Maak een bootsafari of wandelsafari en sta oog in oog met wilde dieren. Combineer je bezoek met een overnachting in het Safari Resort waar de dieren letterlijk in je achtertuin staan.

Bergen op Zoom

Daar waar Brabant Zeeland kust ligt de eeuwenoude stad Bergen op Zoom. Met smalle straatjes, oude pleintjes en eigenzinnige monumenten. Cultuur proeven, gezellig winkelen en culinair genieten in een historische omgeving.

Volg ons op social media

VisitBrabant Magazine is een uitgave van VisitBrabant, marketingorganisatie van destinatie Noord-Brabant, Nederland.