La Trappe fietsroute

Van de 12 trappistenbrouwerijen die wereldwijd het label ‘Authentic Trappist Product’ mogen voeren, komen er maar liefst twee uit Noord-Brabant: Trappistenbrouwerijen De Kievit in Zundert en De Koningshoeven in Berkel-Enschot.

Houd je van trappistenbier én ben je fietsliefhebber? Dan is de bewegwijzerde La Trappe fietsroute een absolute aanrader. Start je fietstocht bij Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven in Berkel-Enschot (nabij Tilburg) en volg de rode of blauwe bordjes door het mooie Brabantse landschap.

La Trappe route alvast voorbereiden? Bekijk de online routekaart!

Liever een stadsbrouwerij of brouwcafé bezoeken?

Ook dan zit je hier goed! In Noord-Brabant vind je tal van brouwerijen, met ieder hun eigen specialiteit. Proost!

Stadsbrouwerij 013

Op een unieke plek aan de Tilburgse Piushaven vind je Stadsbrouwerij 013. Een brouwerij met proeflokaal en zelfs een eigen aanlegsteiger!

Bierbrouwerij Oijen

Proef de Brabantse Gastvrijheid bij Bierbrouwerij Oijen! Geniet van verse streekproducten, gezellige activiteiten en natuurlijk... heerlijke speciaalbieren.

Stadsbrouwerij Eindhoven

Dagje Eindhoven? Sluit af in Stadsbrouwerij Eindhoven. Je vindt deze brouwerij op de hoek van het gezellige Stratumseind en op loopafstand van het wereldberoemde Van Abbemuseum.

KraftBier

Het proeflokaal van KraftBier is gevestigd in BANK15 in Tilburg: een ontmoetingsplaats voor kunstenaars, creatieve ondernemers en iedereen die zin heeft in een kop koffie, een heerlijk gerecht of voor een KraftBiertje natuurlijk!

Brouwcafé Kareltje

Heusden staat niet alleen bekend om haar schilderachtige steegjes en eeuwenoude panden. Brouwcafé Kareltje Heusden heeft drie huisgebrouwen bieren op tap, negen huisgemaakte likeuren en maar liefst 26 verschillende zelfgestookte jenevers.

Bavaria Brouwerijcafé

Combineer een heerlijke borrel, lunch of diner (hier staan ruim 80 bieren op de kaart!) met een tour door de brouwerij van Bavaria in Lieshout. Hier ga je terug in de tijd en ontdek je het bijzondere familieverhaal.

Meer brouwerijen ontdekken?