CITY BREAK:
'S-HERTOGENBOSCH

een eigentijdse, gastvrije stad vol dynamiek

"Een citytrip met kinderen? Dan ben je in Noord-Brabant aan het juiste adres! CITYMOM ontdekte Noord-Brabant met haar man en drie kinderen. Na een dagje Efteling was ’s-Hertogenbosch aan de beurt. "Een combinatie van cultuur, natuur, lekker eten en gezelligheid. Brabant heeft alle ingrediënten voor een topbezoek met kids!"

Tramkade

De Tramkade is de nieuwe culturele hotspot van ’s-Hertogenbosch! Op het terrein in de Spoorzone vind je drie hoofdgebouwen met ieder een eigen sfeer en mogelijkheden: de Kaaihallen, de Mengfabriek en het Werkwarenhuis. Kom gezellig eten, drinken, shoppen of genieten van evenementen en exposities. En dat alles in een geweldige industriële setting. Een bezoekje waard!

Shoppen

Wie 's-Hertogenbosch zegt, zegt shoppen. Het centrum van de stad staat garant voor urenlang winkelplezier. Tip: struin niet alleen de winkels af aan de Markt en in de Hinthamerstraat, maar neem ook een kijkje in de Snellestraat en Vughterstraat. Je zult verrast worden door knusse winkeltjes, sfeervolle restaurants en hippe boetiekjes.

Musea

Kijk je ogen uit in de vele musea van 's-Hertogenbosch! Wat dacht je van Het Noordbrabants Museum en Stedelijk Museum, die samen het Museumkwartier vormen? Met ruim 5.000 vierkante meter kunst en cultuur is dit een van de grootste musea van Nederland. Maar er is meer, zoals het Zwanenbroedershuis, het Jheronimus Bosch Art Centre en zelfs een Nationaal Carnavalsmuseum.

LOCAL TIPS

Jazz in Duketown

Dit jaarlijks gratis evenement vindt in mei plaats in hartje 's-Hertogenbosch. Zoals de naam het al verklapt, wordt er veel jazz-muziek live gespeeld. Op het hoofdpodium op de Parade komen verschillende grote internationale artiesten. Ook zijn er verschillende optredens op de Markt, Kerkplein en bij het Noordbrabants Museum.

Buurt Den Bosch

Lunch is er leuk, diner is er leuk...maar even heerlijk wakker worden bij Buurt...is net even wat anders! Of het nu de belangrijkste maaltijd van de dag is of niet. Het is heerlijk om een 'vrijdagochtendontbijtje' in te plannen en te genieten van een verse croissant, yoghurt, gebakken eitje, ham, kaas, boterhammetje en een koffietje...en daarna loop je lekker 'vanuit randje stad' het Bossche Broek in.

Er is nog veel meer te beleven

In ’s-Hertogenbosch is nog veel meer te beleven. Maak een rondvaart over de Binnendieze, leer meer over de geschiedenis van de stad of proef de enige echte Bossche bol.