Nationaal Park De Biesbosch

Wandelen over ruige paden? Per kano naar een mysterieuze wereld van wilgenvloedbossen? Kamperen op een eiland? De Brabantse Biesbosch kent honderden kreken, eilandjes, wilgenbossen en bijzondere planten en dieren.


Nationaal Park de Biesbosch, waar de Brabantse Biesbosch onderdeel van uitmaakt, is ontstaan in 1421 toen de St. Elizabethsvloed het grondgebied veranderde in een binnenzee van 30.000 hectare. Als gevolg van de overstroming verdwenen naar schatting zestien dorpen van de landkaart. Later werd het zoute water naar zee teruggedrongen en veranderde het gebied in een zoetwatergetijdengebied. Het grootste van Europa en een zeldzaam fenomeen; ‘op en neer gaand’ zoet water is op wereldschaal uniek!

Te doen

In de Biesbosch is er van alles te beleven. Ga op avontuur en geniet van de prachtige natuur! Zelf met de kano het water op om bevers te spotten, vliegvissen met vrienden of op pad met een boswachter wandelend of in een fluisterboot. En wat dacht je van een overnachting in een griendwerkershut midden in de natuur!

Biesbosch Museumeiland

Het Biesbosch Museumeiland is één van de bezoekerscentra in de Biesbosch. Een architectonisch hoogstandje en ideaal als uitvalsbasis voor wandel- en fietsroutes en vertrekpunt voor vaartochten door het gebied.

Het Brabantse gedeelte van het Nationaal Park bevindt zich grofweg tussen Geertruidenberg en Lage Zwaluwe aan de zuidkant en Werkendam en Sliedrecht aan de noordkant.

"Een doolhof aan mangrove-achtige kreken, een rijke flora en fauna en een handvol enthousiaste boswachters kenmerkt een bezoek aan een van de mooiste natuurgebieden in Nederland."


Paula van de Kamp van TravelDiaries

"Ik zag de mooiste zonsopkomst van mijn leven!"


Evelien van Fotografille

"Na een weekend kamperen, varen en vooral genieten in de Brabantse Biesbosch ben ik weer helemaal blij: wat een geweldig mooi stukje Nederland is dit toch!"


Marloes van TravelValley