Brabant Celebrates Food!

Gastronomie, gastvrijheid, innovatie en genieten op het menu in Noord-Brabant European Region of Gastronomy 2018.

Dit jaar draagt onze prachtige provincie de titel European Region of Gastronomy 2018. En daar zijn we trots op! Noord-Brabant kent een rijke gastronomische traditie en ook de typisch Brabantse gastvrijheid (her)kent iedereen.

5 mei t/m 27 mei | Wouw

Restaurant op 't Land

Aan de rand van het prachtige West-Brabantse platteland, verscholen tussen Wouw en Heerle, verrijst een pop-up restaurant tussen de aspergevelden, waar gasten van de meest fantastische aspergegerechten kunnen genieten, vers van het veld!

31 mei t/m 3 juni | Bergen op Zoom

Proefmei

Culinair en cultureel festival met natuurbeleving op natuurgebied de Brabantse Wal, de historische binnenstad van Bergen op Zoom en de prachtige ambiance van één van de fraaiste stadspaleizen van Europa; het Markiezenhof. Proef streekproducten en de befaamde drie A’s: ansjovis, asperges en aardbeien bij de restaurants en op de culinaire pleinen van de Brabantse Wal, Mechelen en Oudenaarde.

6 juli t/m 8 juli | CHV Noordkade Meierijstad

Fabriek Magnifique

Een week boordevol inspiratie, avontuur en beleving. Van kook- en straattheater, proeverijen en wandelroutes tot open podia met kunstenaars en muziek!

Wist je dat..?

  • De Mariakapel in het centrum van onze hoofdstad ’s-Hertogenbosch is omgebouwd tot het (tijdelijke) heiligdom van de chefs van Noord-Brabant? GAST is een uniek pop-up restaurant waar het hele jaar door uiteenlopende culinaire evenementen worden georganiseerd.


  • Onze provincie verschillende fietsbelevingsroutes kent, waaronder de fietsroute Proef de 5 Trappisten. La Trappe bieren worden in de prachtige Koningshoeve ontwikkeld en gebrouwen!


  • Oerlekker Maashorst foodtradities en – gewoonten nieuw leven in blaast? Een week lang kun je struinen op streekmarkten in Oost-Brabant, genieten van heerlijke proeverijen of de pop-up routes langs vakmannen en -vrouwen volgen voor een smakelijke toer!